in

A curs cu amenzi de Crăciun! 5.000 de sancțiuni pentru neresepctarea regulilor de protecție

Polițiștii i-au sancționat pe cei care în perioada Crăciunului nu au respectat normele sanitare de protecție.

A curs cu amenzi de Crăciun! 5.000 de sancțiuni pentru neresepctarea regulilor de protecție

Polițiștii au aplicat în zilele de Crăciun aproape 5.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor sanitare de protecție. Cei care au săvârșit infracțiuni care contravin normelor impuse pe perioada stării de alertă s-au ales cu dosare penale și cu amenzi usturătoare.

În total, în perioada Crăciunului, au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 1 milion de lei pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În fiecare zi din această perioadă s-au aflat la datorie la nivel național 25.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Oamenii legii s-au asigurat că sunt respectate regulile sanitare de protecție, iar acolo unde a fost cazul au fost aplicate sancțiuni severe, conform comisarului-şef de poliţie Monica Dajbog, citat de Digi24.

A curs cu amenzi de Crăciun! 5.000 de sancțiuni pentru neresepctarea regulilor de protecție

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) nu au fost înregistrate evenimente majore în perioada Crăciunului. Față de anul trecut se pare că au fost raportate mai puține incidente. De asemenea, au fost înregistrate mai puține infracțiuni de tâlhărie față de anul precedent.

Între 24 decembrie și 27 decembrie oamenii legii au intervenit în peste 2.100 de evenimente. Anul acesta au fost înregistrate cu 43,8% mai puține infracțiuni față de aceeași perioadă a anului trecut. Din totalul infracțiunilor sesizate la 112, un procent de 76% dintre acestea s-au confirmat.

În total au fost verificate 70.000 de persoane. S-a sesizat faptul că 3.656 de persoane nu purtau mască de protecție în momentul verificărilor. Alte 820 de persoane au fost sancționate pentru că nu au respectat restricțiile de circulație pe timpul nopții. Un număr de 18 persoane au fost vizate de verificări pentru că au ieșit din carantină sau izolare înainte ca aceasta să se fi terminat.

În ultimele 24 de ore polițiștii au întocmit patru dosare penale care au vizat infracțiuni de zădărnicirea combaterii bolilor.

Petrecere de Crăciun în club

Nu toți oamenii au respectat normele de protecție pe perioada sărbătroilor. În București de exemplu, 26 de persoane au sărbătorit Crăciunul în club. Polițiștii au spart petrecerea în jurului orei 4:00 dimineața și au aplicat amenzi ce valorează în total 25.500 lei. Patronul localului s-a ales cu dosar penal.