În februarie 2020 a fost raportat primul caz de coronavirus din România la un bărbat din Gorj. De atunci și până în prezent în țara noastră au fost înregistrate peste 600.000 de cazuri. Viața ni s-a schimbat complet în ultimul an. Unii nu am călătorit deloc, alții am făcut-o, dar respectând restricții dure. Vaccinul este singura șansă de a ne aduce viețile la normal.

A fost publicat prospectul vaccinului Covid-19 în română

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a publicat, sâmbătă, prospectul vaccinului împotriva coronavirusului tradus în limba română. Potrivit acestuia, denumirea comercială a vaccinului este Comirnaty concentrat pentru dispersie injectabilă- Vaccin de tip ARNm COVID-19 (cu nucleozide modificate) . El este indicat pentru imunizarea activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 16 ani şi peste.

A fost publicat prospectul vaccinului anti-Covid: Care sunt reacțiile adverse

Potrivit EMA, Comirnaty se administrează intramuscular după diluare, sub forma unei scheme cu două doze, la o distanță de cel puțin 21 de zile una de alta.

Care sunt reacțiile adverse ale vaccinului anti-Covid

Cât despre reacțiile adverse cauzate de vaccin, pe prospect scrie că în timpul studiilor clinice sunt cefalee, durere localizată la articulații, dureri musculare, durere la nivelul locului de administrare a injecţiei şi tumefiere la nivelul locului de administrare a injecţiei fatigabilitate, frisoane, iar după a doua doză de vaccin a fost observată o frecvenţă mai mare a febrei.

Potrivit coordonatorului campaniei anti-vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, în fiecare săptămână vor ajunge în țară câte 140.000- 150.000 de doze în România. Prima tranșă adusă în țară ieri a fost una simbolică, conform președintelui Klaus Iohannis. Din aceste doze vor fi vaccinați angajații sistemului sanitar.

Peste 600.000 de cazuri de infectare de la debutul pandemiei

De la debutul pandemiei de coronavirus, februarie 2019, au fost înregistrate 613.760 de cazuri de infectare cu coronavirus. Din totalul îmbolnăvirilor, s-au vindecat 536.332 de pacienți. Astăzi s-au înregistrat extrem de puține cazuri noi de infectare, conform Grupului de Comunicare Strategică. Astfel, potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.387 cazuri noi.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au murit 85 de oameni care au contactat boala. Numărul total al deceselor raportate de la începutul pandemiei în România a ajuns la 15.108 de decese.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor