Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că la ora 9:00 a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului la București, ulterior în toată țara. Primul român care a fost vaccinat anti-COVID este o asistentă de la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală.

La ora 09:00 în această dimineață a început campania de vaccinare în România. Prima care a fost vaccinată este Mihaela Anghel, asistentă la Institutul Național „Matei Balș” din București.

 „Este începutul sfârșitului pandemiei”, a declarat Mihaela Anghel după vaccinare. Ea spune că este privilegiată fiindcă a fost primul om din România care s-a vaccinat. Mihaela Anghel a precizat că este cel mai nedureros vaccin pe care l-a făcut. Asistenta a recomandat românilor să deschidă bine ochii și să se vaccineze pentru a scăpa de această greutate.

În ce spitale din țară se vor vaccina cadrele medicale

Începând de astăzi, primele persoane care vor primi vaccinul anti-Covid sunt cadre medicale, care se luptă de un an de zile cu această pandemie care ne-a schimbat viața complet. Cadrele medicale care vor primi prima doză de vaccin fac parte din spitalele:

– Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
– Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare;
– Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

A început campania de vaccinare! Cine este prima persoană care s-a vaccinat și ce mesaj le-a transmis românilor

Câte doze de vaccin au solicitat spitalele

Cele 10.000 de doze de vaccin care au fost aduse în țară în prima zi de Crăciun au fost date unităților sanitare în funcție de necesități. La Brașov au fost cerute 100 de doze, la Balș au fost cerute 600 de doze, iar la „Victor Babeș” 530. De asemenea, la Cluj au cerut 375 de doze, Constanța 170, Dolj 90, Iași 260, Baia Mare 210, Suceava 250 și Timișoara 450 de doze.

Specialiștii au ținut să precizeze de nenumărate ori faptul că vaccinul anti-COVID dezvoltat de companiile Pfizer/BioNTech este sigur și nu pune sănătatea în pericol. Chiar și președintele Iohannis a dat asigurări că românii vor fi în siguranță dacă se vor vaccina.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor