in

Aceste localități intră în carantină! Raed Arafat a dat ordinul

Șeful DSU Raed Arafat a semnat ordinul pentru carantinarea mai multor localități din țară

Dezastru total pentru acești români! Își vor petrece sărbătorile de iarnă în case: Este vorba despre o carantină totală

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a semnat ordine pentru carantinarea mai multor localități din România. Documentul a fost semnat de Raed Arafat vineri.

Situația epidemiologică alarmantă și numărul de cazuri de contaminări cu coronavirus care se menține încă ridicat a determinat autoritățile să decidă carantinarea mai multor localități din România.

Incidența cazurilor de Covid-19 pe județe 28.11.2020
Incidența cazurilor de Covid-19 pe județe 28.11.2020

Carantină în mai multe localități din Constanța

De sâmbătă mai multe localități din județul Constanța vor fi plasate sub carantină. Începând de la ora 20.00 seara, cetățenii care locuiesc în aceste localități vor trebui să respecte reguli și mai stricte de protecție.

Vor intra în carantină de sâmbătă, ora 20.00, pentru două săptămâni, localitățile Cernavodă, Cumpăna și Târgușor. Nu sunt singurele localități din județul Constanța plasate în carantină. Restricții stricte sunt și în localitățile Ovidiu, Agigea, Costineşti, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian. Inclusiv municipiul reședință de județ Constanța a intrat în carantină.

Rata transmiterii noului coronavirus la nivel județean a ajuns în Constanța la 7,54  raportat la o mie de locuitori.

Carantină și în Vințu de Jos, județul Alba

În urma analizei situației epidemiologice s-a luat decizia ca și localitatea Vințu de Jos din județul Alba să fie plasată în carantină. Noile reguli și restricții intră în vigoare începând de duminică, ora 6.00 dimineața. Incidența cazurilor de infectări în județul Alba a ajuns la 5,35, conform ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică.

Platou al numărului de infectări cu Covid-19

România a ajuns pe un platou din punct de vedere al numărului de cazuri noi de coronaviurs, media zilnică a pacienților nou diagnosticați fiind de 8.000-9.000 de cazuri. În ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică, în România au fost diagnosticate cu coronavirus 8.134 de persoane. Bilanțul îmbolnăvirilor de la începutul epidemiei a ajuns sâmbătă la 465.982. De asemenea, în același interval de timp au fost înregistrate 161 de decese în rândul celor infectați, bilanțul victimelor ajungând în acest fel la 11.045.