in

Alertă: 8 milioane de oameni mor anual din cauza fumatului. Soluția găsită de OMS

Anual circa 8 milioane de fumători mor din cauza acestui viciu.

Alertă: 8 milioane de oameni mor anual din cauza fumatului. Soluția găsită de OMS

Fumatul este unul dintre cele mai răspândite vicii ale oamenilor. Sunt milioane de persoane pe întreg globul care sunt fumătoare și alte câteva milioane care încearcă să renunțe la acest viciu costisitor.

Sunt milioane de persoane care încearcă să se lase de fumat și nu reușesc. Tendința ca oamenii să se lase de fumat a devenit și mai mare acum, în această perioadă marcată de pandemia de coronavirus.

Iar asta pentru că știm de la specialiști că boala Covid-19 afectează sistemul respirator și poate provoca afecțiuni respiratorii grave. Din această cauză, față de alți ani, acum sunt mult mai multe persoane care încearcă să se lase de fumat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o campanie anti-fumat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) lansează o campanie prin care zeci de milioane de oameni ar trebui să se lase de fumat.

Campania care a fost lansată ieri, 8 decembrie 2020, se va desfășura pe parcursul unui an calendaristic și are ca target 100 de milioane de fumători. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are ca țel să convingă până la anul 100 de milioane de fumători să se lase de țigări.

Pentru această campanie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se va folosi de mai multe mijloace digitale și aplicații de socializare, confrom EFE.

Campania se adresează mai multor țări care au o pondere mare a populației care este fumătoare. Printre aceste state se numără Brazilia, Germania, China, Mexic și Statele Unite ale Americii.

Pe rețele de socializare ca Facebook, Instagram sau WhatsaApp se vor forma mici comunități de oameni care au în comun același țel: să renunțe la fumat. Aceștia se vor încuraja între ei astfel încât să-și atingă scopul, acela de a renunța la viciul fumatului.

Alertă: 8 milioane de oameni mor anual din cauza fumatului. Soluția găsită de OMS https://aflastiri.ro/alerta-8-milioane-de-oameni-mor-anual-din-cauza-fumatului-solutia-gasita-de-oms.html
Alertă: 8 milioane de oameni mor anual din cauza fumatului. Soluția găsită de OMS https://aflastiri.ro/alerta-8-milioane-de-oameni-mor-anual-din-cauza-fumatului-solutia-gasita-de-oms.html

Printre giganții care participă la campanie se numără WhatsApp, Google, Amazon, Facebook și Johnson &Johnson,

Conform datelor OMS, sunt 780 de milioane de persoane dornice să renunțe la fumat. De asemenea, aproximativ opt milioane de oameni mor anual din cauza fumului de țigări.

„Fumatul ucide opt milioane de oameni în fiecare an, iar dacă fumătorii au avut nevoie de mai multe motive pentru a renunţa la acest obicei, atunci pandemia a însemnat un adevărat imbold în acest sens”, a declarat cu prilejul lansării acestei campanii, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Agerpres.