in

Alertă! Noua tulpină a Covid-19 a ajuns într-o țară în care locuiesc milioane de români

Dezastru total într-o țară în care locuiesc milioane de români! A fost descoperit primul caz de infectare cu noua tulpină a Covid-19.

Alertă! Noua tulpină a Covid-19 a ajuns într-o țară în care locuiesc milioane de români

Noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie a băgat panica în lumea întreagă. Primul caz de infectare cu noua variantă a Covid-19 a fost descoperit și în Germania. Este vorba despre o femeie care a venit în țară din Regatul Unit, anunță autoritățile germane. Conform Ministerului Regional al Sănătății din Baden-Baden-Württemberg a transmis într-un comunicat de presă că acesta a fost primul caz cunoscut de acest fel.

Noua tulpină a Covid-19, în Germania

Persoana la care a fost depistată noua tulpină a zburat de la Londra, de pe aeroportul Heathrow, către Frankfurt pe 20 decembrie. Femeia a mers în Germania pentru a-și vizita rudele de Crăciun. Când a coborât din aeronavă, femeia a fost testată. Rezultatul a fost pozitiv, iar ea a fost nevoită să intre în carantină.

A doua zi, femeia a început să se simtă rău și să aibă simptome de coronavirus. Fiindu-i făcut al doilea test care a fost de asemenea pozitiv, i-a fost descoperită noua variantă a virusului, spune ministerul regional în comunicatul de presă.

Alertă! Noua tulpină a Covid-19 a ajuns într-o țară în care locuiesc milioane de români

Până pe 6 ianuarie 2021, zborurile din Marea Britanie spre Germania au fost suspendate, după apariția noii variante a coronavirusului. Specialiștii din Sănătate consideră că această nouă tulpină este mult mai contagioasă decât ce a fost până acum.

Panică în toată lumea

Noile tulpini de coronavirus descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud au speriat o lume întreagă. Conform virusologilor, ele se răspândesc mai rapid, însă nu este clar dacă afectează în vreun fel vaccinurile dezvoltate până în prezent sau dacă pot cauza boli mai grave.

Conform premierului Britanic Boris Johnson, noua tulpină este cu până la 70% mai contagioasă decât cea originală. Totuși, specialiștii spun că nu sunt dovezi conform cărora ar fi mai severă. De asemenea, oamenii de știință sunt de părere că vaccinurile vor avea în continuare efect.

Război invizibil

Noua tulpină a coronavirusului provoacă îngrijorări mari în toată lumea. Ea a fost descoperită în septembrie în sud-estul Angliei și a devenit extrem de contagioasă în Londra și sud-estul și estul Angliei.

Din cauza acesteia, planurile a mii de români de sărbători au fost distruse, fiindcă zborurile din și spre Marea Britanie au fost suspendate.