Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că restricțiile impuse de autorități pentru combaterea coronavirusului nu vor fi ridicate dacă nu se va vaccina cel puțin 60% din populație. Ea a precizat că vaccinarea este singura șansă pentru ca viața noastră să revină la normal.

„Dar trebuie să fim conștienți de un lucru – dacă 60-70 la sută din populație nu se va imuniza, nu putem spune că riscul a trecut și că restricțiile vor fi ridicate”, a scris Turcan pe Facebook.

Ministrul Muncii se va vaccina

Ministrul Muncii spune că vaccinul a fost testat de peste 40.000 de oameni înainte de a fi autorizat.  Ea le transmite românilor să nu se sperie de faptul că vaccinul a fost dezvoltat atât de rapid. Vaccinul anti-Covid a fost omologat repede fiindcă a fost o situație specială, în care lumea avea nevoie urgent de un ajutor în lupta cu pandemia.

Raluca Turcan mai scrie faptul că acest virus „nenorocit” este atât de imprevizibil și periculos, iar singura metodă de a scăpa de el este să ne vaccinăm.

„Pe cei care au încă îndoieli îi întreb – de ce să nu ne folosim de acest instrument care este vaccinul? Dacă toate testele clinice au fost făcute, dacă medicii de specialitate, medicii epidemiologi și ceilalți, îl fac, noi ceilalți de ce nu l-am face? Avem în sfârșit o soluție ca să ne reluăm viețile așa cum le știam”, mai scrie Turcan.

Amenințările Ralucăi Turcan: Dacă nu se va vaccina 70% din populație, restricțiile nu vor fi ridicate

Ea a anunțat că atunci când îi va veni rândul, se va vaccina.

A început campania de vaccinare împotriva coronavirusului

Astăzi, la ora 09:00, a fost vaccinată prima persoană din România. O asistentă de la Institutul Matei Balș din București, care anul trecut a preluat primul pacient din România infectat cu Covid-19. În prima zi de Crăciun au sosit în țară 10.000 de doze de vaccin, o tranșă simbolică. Începând cu săptămâna viitoare, vor fi aduse în țară săptămânal în jur de 140.000 de doze de vaccin.

Pentru a scăpa de pandemia de coronavirus care pare că se agravează în loc să se amelioreze, trebuie să fie vaccinată 70% din populație. Oamenii nu se bat pe vaccin, însă, fiindcă au impresia că vor păți ceva rău.

Pe de altă parte, specialiștii și președintele Iohannis au dat asigurări de nenumărate ori că vaccinul este sigur și că nu va afecta în niciun fel sănătatea oamenilor.