Pandemia de coronavirus a revenit în forță în România, iar numărul infectărilor și al deceselor este într-o continuă creștere.

În acest context, șeful DSP din Arad le recomandă persoanelor cu boli cronice să rămână în case până când valul 4 al pandemiei va trece.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, îi îndeamnă pe cei care au afecţiuni cronice să stea acasă până când trece valul 4 al pandemiei.

Totodată, acesta a vorbit despre situația din spitale, în special de la secțiile ATI, unde este un adevărat haos. Potrivit acestuia, spitalele au zeci de pacienți în așteptare, iar singura soluție pentru a gestiona situația rămâne vaccinarea și rămasul acasă.

„S-a eliberat un loc la ATI. O familie se bucură, alta plânge… Şi tot aşa… Auzi la UPU, auzi în staţie, auzi la tv, auzi pe stradă sau pe cineva care întreabă la fiecare oră, minut, un telefon din judeţ, din alte judeţe, din ţară. Pentru o tânară din oraş au căutat aseară prin toate judeţele.

Are 24 de ani. Au sunat şi la noi şi la alţii şi alţii sună, şi părinţii sună… Toate spitalele au zeci de pacienţi în aşteptare. Singura soluţie: vaccinaţi-vă, iar dacă aveţi comorbidităţi, staţi acasă până trece valul acesta crunt. Nu vor fi curând locuri la ATI”, a scris joi, pe contul său de Facebook, şeful DSP Arad.

Șeful DSP Arad a mai adăugat că tot ceea ce se întâmplă în spital lasă o amprentă, iar medicii ajung să aibă nevoie și de suport psihologic pentru a-și putea reveni, lucru care este și necesar, având în vedere efortul depus de aceștia.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor