in

Anunț important! Următoarea tranșă de vaccinuri anti-Covid pentru România întârzie

A doua tranșă de vaccinuri anti-coronavirus ar urma să fie livată cât de curând în România.

Anunț important! Următoarea tranșă de vaccinuri anti-Covid pentru România întârzie

România se pregătește ca în curând să primească de la Uniunea Europeană tranșa a doua de vaccinuri anti-coronavirus. Transportul de seruri se lasă așteptat întrucât acesta urma să ajungă în cursul zilei de luni. Conform autorităților române, următoarea tranșă de vaccinuri va ajunge în țara noastră în două etape.

Anunț important! Următoarea tranșă de vaccinuri anti-Covid pentru România întârzie

A doua tranșă de vaccinuri anti-Covid se livrează în România în două etape, pe 29 și pe 20 decembrie. Au fost înregistrate întârzieri ale camioanelor care transportă vaccinul. Nu doar România se confruntă cu această situație. Transporturile au întârziat în alte opt țări din Europa din cauza unor probleme tehnice semnalate de producătorul vaccinului anti-Covid.

Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, primirea celei de-a doua tranșă de seruri a fost decalată cu o zi din cauza problemelor din interiorul Pfizer-BioNTech. De menționat faptul că este datoria producătorului vaccinului Covid-19 ca serul să ajungă în condiții de siguranță în România.

Pe data de 29 decembrie urmează să mai ajungă o tranșă de vaccinuri la București, Cluj și Timișoara. La o zi distanță, pe 30 decembrie, dozele vor ajunge și la Brașov, Constanța, Craiova și Iași.

Cea de-a doua tranșă de vaccinuri este alcătuită dintr-o cantitate de 150.000 de doze ce vor fi suficiente pentru imunizarea a 75.000 de persoane. Conform Digi24, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare din România, nu deține toate detaliile legate de motivele pentru care transportul a fost întârziat.

Campania de vaccinare anti-Covid-19 în România

Prima tranșă de vaccinuri anti-Covid a ajuns vineri în România, duminică fiind marcat startul campaniei de imunizare a populației. În România, primele persoane care se vor vaccina împotriva noului tip de coronavirus sunt cadrele medicale implicate în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Idealul pe care și l-a propus Guvernul este ca până la sfârșitul lunii februarie să fie imunizate peste jumătate de milion de cadre medicale. De asemenea, conform autorităților, până la jumătatea anului viitor ar trebui să fie imunizată 60% din populația țării.