Tedros Adhanom Ghebreyesus spune că pandemia provocată de Covid-19 nu va fi ultima. Oficialul a precizat că încercările de a ameliora sănătatea umană vor fi sortite eșecului. Pentru a evita acest dezastru, expertul spune că trebuie să fie luate măsuri vis-a-vis de schimbările climatice și bunăstarea animalelor.

Ghebreyesus critică dur faptul că se cheltuiesc bani fără a se ține cont de faptul că a izbucnit o pandemie și nu se face nimic pentru ca lumea să fie pregătită pentru următoarea pandemie.

Trebuie să învățăm din pandemia de coronavirus

Directorul OMS este de părere că trebuie să învățăm lecțiile pe care ni le-a oferit pandemia de coronavirus. Tedros Adhanom Ghebreyesus consideră că am trăit prea mult timp după un ciclu de panică și de neglijențe.

„Aruncăm bani pe o epidemie şi când ea se termină, uităm şi nu facem nimic pentru a o împiedica pe următoarea”- Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Conform primului raport anual al Global Preparedness Monitoring Board din luna septembrie a anului 2019, planeta este prost pregătită pentru potențiale pandemii devastatoare. Mai mult, specialiștii spun că vor fi, cu siguranță, pandemii devastatoare și virusuri letale.

Anunț îngrijorător! Directorul OMS: Pandemia de coronavirus nu va fi ultima

„Istoria ne spune că nu va fi ultima pandemie şi epidemiile sunt o realitate a vieţii”, a declarat Ghebreyesus în mesajul său.

Oficialul este de părere că pandemia de coronavirus a scos în evidență legăturile dintre sănătatea oamenilor, animale și planetă. Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că toate țările din lume trebuie să investească în capacitățile de pregătire pentru a evita, a depista și a atenua urgențele de orice fel.

Pentru a le oferi copiilor noștri o lume mai bună, mai rezistentă și mai sustenabilă, va trebui să se facă investiții în sănătatea publică.

Situația pandemiei în lume

Au început vaccinările împotriva coronavirusului. În curând, lumea ar putea să revină la normalitate. Totuși, de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în lume au fost infectate 80.815.441 de persoane. Din păcate, virusul a luat și vieți. Din decembrie 2019 și până în acest moment, au decedat 1.766.796 de persoane care au contactat virusul.

 

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor