in

Atenție! Coșurile de cumpărături devin interzise în acest județ

În supermarket-urile din acest județ nu vor mai exista coșuri de cumpărături.

Clasament european: Câți bani cheltuie românii pe mâncare

În supermarket-urile din județul Argeș nu vor mai exista coșuri de cumpărături. Decizia vine după ce autoritățile au ajuns la concluzia că aceste obiecte pe care le folosim pentru a ne căra cumpărăturile reprezintă una din principalele metode prin care se transmite coronavirusul.

Autoritățile sunt sigure pe decizia luată. Prefectul de Argeș chiar amenință că dacă noua regulă nu va fi aplicată vor urma repercusiuni. Dacă nu se iau din magazin coșurile de cumpărături accesul clienților în magazine va fi limitat.

Coșurile de cumpărături, sursă de infecție

Evităm pe cât putem suprafețele atinse de alți oameni, însă ne este greu să nu punem mâna pe anumite obiecte extrem de folosite de oameni. Un asemenea exemplu este coșul de cumpărături. Sunt puține magazinele care dezinfectează coșurile în care transportăm cumpărăturile și, chiar și așa, nu avem garanția că acestea sunt 100% sigure.

Un coș de cumpărături ajunge să fie zilnic folosit de zeci, poate chiar sute de oameni. Astfel, acest obiect banal poate deveni o adevărată sursă de infectare cu noul coronavirus.

„În urma discuţiilor cu dumnealor am agreat asupra unor măsuri foarte simple, dar foarte eficiente din punctul de vedere al prevenirii răspândirii acestui virus. De exemplu, am convenit să se renunţe la coşurile de mână, să se limiteze numărul coşurilor mari în funcţie de suprafaţa pe care au, astfel încât să se poată permite un număr corespunzător de clienţi astfel încât să nu se depăşească opt metri pătraţi alocaţi pentru fiecare client, tocmai pentru a preveni aceste aglomerări. De asemenea, s-a discutat despre creşterea numărului de dispensere cu dezinfectant”, a afirmat, sâmbătă, prefectul de Argeş, Emanuel Soare, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Marilor supermarket-uri și magazine din județul Argeș li s-a cerut să sporească măsurile de prevenție împotriva noului tip de coronavirus. S-a ajuns la un consens și s-au stabilit următoarele: se renunță la coșurile de mână, se limitează numărul cărucioarelor pe roți și se limitează accesul clienților în magazine.

sursa foto: Pixabay

Situația epidemiei în Argeș

Incidența cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus în județul Argeș se apropie de cinci la mie. Conform ultimului raport al Grupului de Comunicare Strategică, sâmbătă rata infectărilor cu Covid-19 din județul Argeș era de 4,78 la mie. Județul Argeș înregistra la un moment dat cel mai mare număr al infectărilor cu noul coronavirus de pe o zi pe alta. S-au impus măsuri restrictive dure, iar situația epidemiologică din județ s-a ameliorat. De la deputul epidemiei, în Argeș au fost raportate 13.228 de cazuri de pacienți infectați.