in

Atenție mare la aceste simptome de Covid-19! Un medic renumit trage un semnal de alarmă

Este o perioadă dificilă în România din cauza pandemiei de coronavirus. Se infectează foarte mulți oameni, iar spitalele nu mai fac față, mai ales că mulți dintre cei infectați fac o greșeală uriașă. Despre acest lucru a vorbit și unul dintre cei mai buni medici din Timișoara, Virgil Musta, care a oferit și câteva recomandări pentru cei bolnavi.

Atenție! Se prelungesc restricțiile până în ianuarie

Astfel, cea mai mare greșeală pe care o fac cei bolnavi de coronavirus este să își ignore simptomele și să stea acasă până când boala se agravează atât de tare, încât atunci când se prezintă la spital sunt internați direct la Terapie Intensivă.

Așadar, unul dintre cei mai buni medici din Timișoara, Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, a oferit câteva recomandări importante pentru cei care simt că au simptome de Covid-19 sau sunt infectați deja cu virusul, dar se tratează acasă.

Astfel, într-un mesaj postat pe Facebook, medicul scrie că cei care au chiar și un simptom de răceală trebuie să se izoleze imediat la domiciliu și să discute permanent cu medicul de familie.

Ce trebuie să facă cei depistați pozitiv

Virgil Musta spune că este foarte important ca eventuala infecție cu coronavirus să fie descoperită cât se poate de devreme.

„Dacă sunteţi depistat pozitiv, ţineţi legătura în continuare cu medicul de familie, el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă.

Noi, medicii specialişti de la Victor Babeş, avem o colaborare foarte bună cu medicii de familie şi ne informăm reciproc în interesul pacienţilor”, a scris Musta pe pagina sa de socializare.

Virgil Musta a mai scris că, dacă starea celor care au simptome de coronavirus se înrăutățește, ei trebuie să se prezinte de urgență la spital.

Atenție mare la aceste simptome

Acestea sunt semnele care indică o evoluție severă a bolii: febră mare, care persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate; tuse seacă iritativă intensă, însoţită de dureri toracice; dureri musculare intense, dureri de cap intense, oboseală marcantă; senzaţia de lipsă de aer.

Dacă cei infectați cu coronavirus simt că starea lor se agravează nu trebuie să stea acasă până nu mai pot respira, fiindcă de cele mai multe ori este prea târziu ca medicii să mai poată face ceva.

Medicul din Timișoara a mai precizat că a spus că există riscul, chiar şi la formele uşoare, să crească inflamaţia şi să evolueze spre o formă severă.

“În evoluţia bolii există riscul, chiar şi la persoanele cu forme uşoare, ca între a 7-a şi a 10-a zi, inflamaţia să crească şi să evolueze spre o formă severă.

În această perioadă a bolii fiţi foarte atenţi, iar dacă apar semnele de severitate descrise mai sus, anuntaţi medicul de familie şi prezentaţi-vă urgent la spital pentru a fi evaluaţi”, a mai spus Musta.