in

Atenție șoferi! Ambuteiaj pe Valea Prahovei. Pe ce rute ocolitoare puteți merge

Este ambuteiaj pe Valea Prahovei din cauza românilor care se întorc din minivacanța de 1 decembrie.

A curs cu amenzi de Crăciun! 5.000 de sancțiuni pentru neresepctarea regulilor de protecție

Minivacanța de 1 decembrie s-a sfârșit iar sute de români se întorc spre case pentru că mâine încep munca.

Au fost patru zile libere de care românii au profitat la maxim. Unii dintre aceștia au ales să petreacă Sfântul Andrei și Ziua Națională a României la munte.

Așa cum ne-am obișnuit, după fiecare miniconcediu pe care românii îl primesc, pe principalele artere ale țării se formează ambuteiaje de mașini care se întind pe kilometri întregi.

La fel s-a întâmplat și anul acesta. Pe Valea Prahovei mai mult se stă decât se circulă. Sunt zeci de mașini care vin dinspre județul Brașov și așteaptă în coadă.

La orele 12.15 se anunța trafic intens pe Valea Prahovei, pe sensul către București. Pe DN1 Brașov-București se circulă cu dificultate la orele prânzului din cauza aglomerației.

Coloanele de mașini au început să se formeze la limita cu județul Brașov. Șoferii stau în cozi care se întind până la ieșirea din stațiunea montană Bușteni.

Aglomerație mare este și la intrare în localitatea Comarnic, tot pe sensul de coborâre spre câmpie.

Datele sunt furnizate de centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliția se așteaptă ca pe DN 1, pe ruta Brașov – Ploiești – București, traficul să fie extrem de aglomerat. Șoferilor le este recomandat să circule cu prudență.

Pentru fluidizarea traficului și pentru monitorizarea situației, dar și pentru siguranța cetățenilor, poliția este prezentă de-a lungul tuturor stațiunilor montane.

Ca traficul să fie decongestionat și pentru ca șoferii să evite să stea în ambuteiaje, poliția recomandă mai multe rute alternative care ajung în Capitală.

sursa foto: ZF.ro

Poliția Română recomandă șoferilor să circule pe rute alternative

Chiar dacă poate distanța parcursă este mai mare, Poliția Română recomandă șoferilor să opteze să circule pe rute alternative către casă.

Poliția Rutieră a prezentat câteva variante alternative de drum:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – București;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.