in

Atenție, șoferi! Vin ninsorile: Nu plecați la drum în această perioadă dacă nu aveți acest lucru

CNAIR a tras un semnal de alarmă pentru șoferi! Ce trebuie să facă aceștia atunci când pleacă la drum.

Atenție, șoferi! Vin ninsorile: Nu plecați la drum în această perioadă dacă nu aveți acest lucru

Compania de Drumuri avertizează șoferii să nu plece la drum în această perioadă, mai ales la munte, dacă nu au mașinile echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile din trafic.

Apelul CNAIR vine după ce, conform prognozei meteo, va fi Cod portocaliu de viscol și ninsori în mai multe zone de munte, printre care Prahova, Vâlcea, Brașov și Sibiu.

Atenție, șoferi!

„Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitat”, a transmis CNAIR într-un comunicat de presă.

Conform companiei, toate direcțiile regionale ale CNAIR s-au mobilizat și vor interveni acolo unde va fi nevoie pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Atenție, șoferi! Vin ninsorile: Nu plecați la drum în această perioadă dacă nu aveți acest lucru

Românii vor petrece Anul Nou la munte

Astăzi a fost aglomerație mare pe Valea Prahovei. Mașinile au mers o perioadă lungă de timp în coloană, în zonele  Braşov – Centura de Vest, Comarnic, Sinaia, Buşteni, în condiţii de lapoviţă şi ninsoare şi carosabil ud.

Se pare că în ciuda recomandărilor specialiștilor, oamenii vor să petreacă la munte intrarea în noul an. Anul 2020 este unul dintre cei mai groaznici ani de mult timp. Pandemia de coronavirus ni l-a răpit și o bună parte din timp am stat izolați în case. Atunci când am ieșit din starea de urgență, am avut de respectat și avem în continuare multe reguli, însă doar așa am putut să supraviețuim acestei perioade îngrozitoare.

Anul 2021 urmează să fie mai bun, spun specialiștii, datorită apariției noului vaccin, însă restricțiile vor fi ridicate atunci când se va vaccina 70% din populația țării, anunță ministrul Muncii, Raluca Turcan.