Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o serie de avertismente de vreme rece pentru majoritatea regiunilor din țară. Informarea intră în vigoare miercuri, 13 octombrie, și este valabilă până luni, 18 octombrie. Temperaturile vor scădea semnificativ. În majoritatea teritoriilor se vor manifesta precipitații care vor lua și forma ninsorilor. La munte, stratul de zăpadă se va depune.

România, măturată de ploi și vijelii. ANM a emis două alerte de Cod galben și Cod portocaliu, valabile…
Vremea continuă să se răcească în următoarele ore în România. Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea prin care atenționează că temperaturile vor scădea, iar în unele regiuni precipitațiile vor lua forma ninsorilor. La noapte, vremea va fi neplăcută, mai anunță ANM. Se vor semnala și condiții de ceață în multe dintre teritorii, iar temperaturile vor scădea chiar și sub 0 grade Celsius.

Ploi și ninsori la noapte
Meteorologii avertizează că local, în regiunile din nord-vestul și sudul țării, precum și în restul țării, pe arii mai restrânse, în orele nopții se vor manifesta ploi. Aversele au probabilitate mai mare de manifestare în centrul țării.

În zonele montane, cu precădere la altitudini de peste 1.500 de metri, precipitațiile vor lua forma lapoviței și a ninsorii. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Temperaturile minime vor varia între 1 și 10 grade Celsius.

Cum va fi vremea în weekend
La finalul săptămânii, în weekend, vremea nu se va încălzi, din contră. În mai multe teritorii din țară se vor manifesta precipitații moderate din punct de vedere cantitativ, intensificări ale rafalelor de vânt și ninsori, în special în zonele montane.

Atenționarea ANM este valabilă de miercuri, 13 octombrie, până luni la ora 10.00. Până pe data de 18 octombrie, vremea va fi extrem de rece, iar temperaturile vor atinge valori termice mult mai slabe decât mediile multianuale specifice lunii octombrie. În regiunile din sudul țării, vineri, va ploua. Precipitațiile se vor manifesta sâmbătă și duminică cu precădere în regiunile din vestul și sud-vestul României.

Cantitățile de apă vor depăși, izolat în Banat, 15-25 de l/mp, în timp ce în Oltenia, apa va atinge o cantitate de peste 35 de l/mp.

La munte, la altitudini de peste 1.500 de metri și în Carpații Meridionali, aversele vor lua forma ninsorilor, ce vor predomina în teritoriu. Pe alocuri, se va depune strat de zăpadă.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor