in

Avertisment pentru Regatul Unit! Urmează lockdown de Anul Nou?

Premierul britanic lansează un avertisment și anunță că Anul Nou ar putea veni cu un nou lockdown pentru Regatul Unit.

Este alertă maximă! Lockdown chiar înainte de sărbători
Este alertă maximă! Lockdown chiar înainte de sărbători

Premierul britanic Boris Johnson lansează un avertisment cu o lună înainte de Anul Nou. Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord ar urma să intre într-o nouă carantină.

Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord avetizează că țara pe care o guvernează ar putea intra curând într-un nou lockdown.

Boris Johnson spune că dacă populația nu va respecta regulile impuse de Guvern, în apropierea revelionului ar putea fi reimpusă carantina generalizată pe tot teritoriul țării.

Avertismentul a fost făcut, joi, de premierul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Boris Johnson, cu doar câteva zile înainte de termenul la care expiră lockdown-ul.

Teoretic, restricțiile impuse în Regatul Unit al Marii Britanii pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus ar urma să se încheie pe data de 2 decembrie 2020. Atunci expiră lockdown-ul în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Ministrul Sănătății din Regatul Unit, Matt Hancock, spune că și după 2 decembrie, când se vor ridica restricțiile, vor exista zone în care vor fi menținute reguli dure. Sunt vizate orașe din nordul Angliei, respectiv Manchester, Birmingham şi Leicester.

Premierul britanic Boris Johnson a transmis mulțumiri și cuvinte de apreciere pentru persoanele care au respectat măsurile impuse pe perioada lockdown-ului naţional din luna noiembrie.

Prin respectarea măsurilor și regulilor impuse de Guvernul britanic, premierul Boris Johnson susține că sistemul public de sănătate nu a fost congestionat, conform Agerpres.

sursa foto: Facebook

Premierul britanic încurajează în continuare populația să respecte la fel ca și până acum regulile, avertizând că dacă se întâmplă contrariul Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord ar putea intra într-un nou lockdown în luna ianuarie, imediat după Anul Nou.

„Dacă ne relaxăm acum, riscăm să pierdem controlul asupra acestui virus din nou, risipind câştigurile obţinute cu greu şi forţându-ne să intrăm într-un nou lockdown în noul an, cu toate pagubele pe care le presupune asta. Ştiu că acest lucru va aduce multe bătăi de cap şi o frustrare specială pentru sectorul nostru al ospitalităţii. Aş vrea să fie altfel, dar dacă este să ţinem deschise şcolile, aşa cum trebuie, atunci opţiunile noastre pentru a doborî această boală sunt limitate”, a declarat premierul Regatului Unit.

Situația epidemiei de coronavirus în Regatul Unit

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord au fost depistate 1,574,562 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Un număr de 57,031 dintre pacienții care au contactat boala au decedat.