Campania de imunizare a populației a început oficial weekend-ul trecut în Germania. Prima persoană vaccinată anti-coronavirus din această țară este o bătrână în vârstă de 101 ani care locuiește în prezent într-un azil de bătrâni.

Centenara pe nume Edith Kwoizalla are 101 ani și locuiește la căminul Krueger din oraşul Halberstadt din Germania. Femeia a fost vaccinată cu o zi înainte de demararea campaniei de vaccinare în Europa, conform EFE și Agerpres. Aceasta a devenit oficial prima persoană din Germania care a fost vaccinată cu serul Pfizer/BioNTech împotriva noului tip de coronavirus.

Femeii nu i-a fost frică să se vaccineze anti-Covid, ba chiar a fost calmă și fericită că a avut prilejul să fie imunizată. Martorii evenimentului istoric au mărturisit faptul că Edith Kwoizalla a zâmbit din spatele măștii în momentul în care a fost vaccinată.

La căminul Krueger din oraşul Halberstadt din Germania au fost vaccinați 40 de bătrâni și 10 persoane care lucrează în cadrul centrului pentru persoane vârstnice.

Campania de vaccinare din această țară a început cu o persoană de 101 ani. Care a fost reacția bătrânei

Campania de imunizare anti-Covid în Germania

Ca și în celellalte state membre ale Uniunii Europene (UE), campania de vaccinare anti-coronavirus a început duminică în Germania. La nivel european s-a decis ca imunizarea cetățenilor europeni să înceapă în aceeași zi în semn de solidaritate.

Primele doze de vaccin anti-Covid au ajuns sâmbătă în Germania, fiind livrate în aceeași în în toate landurile țării. Primul transport a cuprins zeci de mii de doze de vaccin de la Pfizer și BioNTech.

Autoritățile din Germania au luat decizia ca prima tranșă de vaccinuri anti-Covid să fie administrată persoanelor în vârstă care au mai mult de 80 de ani și personalului medical, aceste două categorii fiind considerate a fi cele mai expuse la virus.

De la debutul pandemiei și până în prezent în Germania au fost înregistrate 1,658,767 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și un număr de 30,639 de decese asociate acestei boli.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor