Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că data la care vor fi deschise școlile va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătății, în funcție de situația epidemiologică din tară.

Conform oficialului din Guvernul Cîțu, se va ține cont și de modul în care au procedat celelalte state în privința începutului școlii.

„Momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii în funcţie de evoluţiile epidemiologice. De asemenea, vom lua în considerare şi experienţa şi modul de reacţie al altor state”, a declarat el, pentru Agerpres.

Grădinițele și învățământul primar, priorități

El a mai spus că principalele unități de învățământ care trebuie deschise sunt grădinițele și învățământul primar. De asemenea, elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor susține examene naționale, dar și școlile care au înregistrat dificultăți în derularea procesului de învățământ online.

„Din perspectiva Ministerului Educaţiei ne dorim să prioritizăm pe trei paliere: grădiniţe şi învăţământ primar; elevii claselor a VIII-a şi a XII-a care vor susţine examenele naţionale; elevii din şcolile care au înregistrat dificultăţi în derularea procesului de învăţământ online, cu precădere în mediul rural, dar nu numai”, a explicat ministrul.

În acest moment, elevii din toată România sunt în vacanța de iarnă. Ultima zi de vacanță va fi duminică, 10 ianuarie.

Când se vor deschide școlile? Ministrul Educației a spus totul

Momentan nu se știe când se vor deschide școlile pentru ca elevii să se ducă fizic la ore, motiv pentru care, cursurile vor începe tot în online pe 11 decembrie.

Va urma vacanța intermestrială, care va dura o săptămână și va începe pe 30 ianuarie 2021.

Școlile sunt închise din octombrie

La începutul lunii octombrie, s-a decis închiderea școlilor din toată țara, în contextul pandemiei de coronavirus. În ciuda avertismentelor specialiștilor din toată lumea de a nu închide școlile, Guvernul Orban a decis să închidă unitățile de învățământ.

Fostul premier, Ludovic Orban, a spus că a luat această decizie fiindcă, deși se cunoaște faptul că cei mici nu fac o formă gravă a bolii, ei pot lua virusul și îl pot transmite mai departe bunicilor sau persoanelor vulnerabile din familie.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor