Medicul militar Valeriu Gheorghiță a spus că orice ezitare, întrebare sau reticență în ceea ce privește coronavirusul este absolut legitimă. El a precizat că autoritățile sanitare vor face tot posibilul să răspundă la toate întrebările și să ofere toate informațiile de care au românii nevoie pentru a se vaccina. El a precizat că sunt puține contraindicații legate de procesul de vaccinare.

Gheorghiță: Vom oferi răspunsurile necesare fiecărei persoane

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare îndeamnă românii să aibă încredere în angajații sistemului sanitar și să se informeze din surse sigure pentru a lua decizia corectă.

„Fiecare ezitare, fiecare întrebare, fiecare reticență este absolut legitimă, important este să fim suficient de capabili, noi, să oferim răspunsurile necesare fiecărei persoane. Aș spune că trebuie să avem încredere în personalul medical, să discutăm cu medicii de familie, să discutăm cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai bună decizie vizavi de indicația de vaccinare”, a declarat Gheorghiță.

În acest moment, Gheorghiță spune că informarea și comunicarea specialiștilor sunt cele mai potrivite pentru ca fiecare persoană să ia decizia potrivită în legătură cu vaccinarea împotriva coronavirusului.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre românii care refuză să se vaccineze.

Vaccinurile anti-Covid au ajuns în România

Vineri a ajuns în țară prima tranșă de vaccinuri anti-COVID, despre care președintele Klaus Iohannis spune că a fost una simbolică. În primul rând vor fi vaccinați angajații sistemului sanitar aflați în prima linie în lupta împotriva virusului ucigaș din China. Ulterior, vaccinul va fi administrat persoanelor aflate în categoriile vulnerabile. Abia în primăvară vaccinul va ajunge și la populația generală.

Pentru a combate pandemia, specialiștii spun că trebuie să fie vaccinată aproximativ 70% din populație. Problema este că oamenii nu vor să se vaccineze. Pe site-urile de socializare românii scriu că nu vor să fie cobaii companiilor farmaceutice.

Pe de altă parte, atât președintele Klaus Iohannis cât și ceilalți specialiști din Sănătate au dat asigurări că vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer/BioNTech este sigur și nu va pune sănătatea oamenilor în pericol.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor