O femeie considerată a fi cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 124 de ani.

Francisca Susano a murit luni noaptea, în casa sa din Filipine.

Autoritățile locale au confirmat decesul femeii născute în secolul 19.

Documentele arată că a fost născută pe 11 septembrie 1897, de asemenea și anul în care a fost inventată cupa de înghețată, iar Marconi a transmis prima emisie radio peste ape.

Cauza morții Franciscăi nu a fost stabilită încă. Va fi testată pentru Covid-19, însă este puțin probabil ca femeia să fi avut boala deoarece nu avea simptome, potrivit The Sun.

Mulți cred că secretul longevității Franciscăi a stat în dieta bazată pe plante și foarte puțină carne, niciodată de porc. De asemenea, aceasta nu a consumat niciodată alcool.

Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit în luna septembrie, la vârsta de 127 de ani

Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit la vârsta de 127 de ani. Este vorba despre Natabay Tinsiew, din Eritrea, Africa. Familia acestuia a început demersurile să-l introducă post-mortem în Cartea Recordurilor.

Nepotul lui Natabay Tinsiew, Zere Natabay, a declarat pentru BBC că secretele supraviețuirii au fost ‘răbdarea, generozitatea și o viață plină de bucurie’, transmitea Mediafax.

Bărbatul a murit pe 27 septembrie în satul său, Azefa, înconjurat de munți și cu o populație de aproximativ 300 de locuitori.

Natabay s-a căsătorit în 1934, iar soția sa a murit în 2019, la vârsta de 99 de ani.

A fost păstor și a văzut crescând cinci generații din familia sa.