in

Cifre raportate greșit! Rata infectărilor, aproape dublă în acest județ

GCS a raportat greșit cifrele pentru județul Ilfov, unde mai multe localități se află în carantină.

Cifre raportate greșit! Rata infectărilor, aproape dublă în acest județ
Cifre raportate greșit! Rata infectărilor, aproape dublă în acest județ

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat cifrele greșite pentru județul Ilfov. GCS vine cu rectificări la câteva ore după bilanțul epidemiei de duminică, de la ora 13.00.

Bilanțul zilnic al epidemiei de coronavirus mai conține și greșeli. Asta s-a întâmplat astăzi în cazul cifrelor pentru județul Ilfov.

„O eroare informatică”, asta susțin cei de la Direcția de Sănătate Publică Ilfov că s-ar fi produs în cazul cifrelor greșite transmise, duminică, către Grupul de Comunciare Strategică.

Fie că a fost o greșeală umană sau o eroare informatică, trebuie menționat că cifrele reale au valori aproape duble față de cele raportate în bilanțul de duminică, 29 noiembrie.

În bilanțul de duminică, 29 noiembrie, al grupului de Comunicare de Comunciare Strategică apare că incidența cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus de la nivelul județului este de 3,41  la mia de locuitori.

Cifra este aproape imposibilă având în vedere că mai multe localități de la periferia Capitalei, aflate în județul Ilfov, sunt plasate în carantină.

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a mai verificat o dată cifrele și a descoperit eroarea produsă. Rata infectărilor cu noul coronavirus din județ este în realitate dublă. Conform calculelor, incidența cazurilor de îmbolnăviri ar fi de 6,89 de cazuri la 1.000 de locuitori. Asta înseamnă aproape dublu față de cifrele furnizate în ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică.

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov susține că a fost produsă o eroare în programul informatic.

Incidența cazurilor de Covid-19 pe județe 29.11.2020
Incidența cazurilor de Covid-19 pe județe 29.11.2020

Situația epidemiei în Ilfov

Situația epidemiologică din județul Ilfov nu arată foarte bine. Cu o incidență a cazurilor de infectări de 6,89, în unele comune din județ a fost nevoie de instituirea carantinei. Restricții dure care includ și carantina s-au impus în următoarele localități din județul Ilfov: Otopeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Popeşti-Leordeni, Chiajna, Bragadiru, Clinceni și Berceni.

De la deputul epidemiei, în Ilfov au fost înregistrate 15.249 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Ultimele 268 de cazuri au fost depistate de ieri până azi.