Prima persoană care va fi vaccinată în Brașov va fi directorul Spitalului de Boli Infecțioase, Andreea Moldovan. Medicul spune ca aștepta acest moment încă de la începutul pandemiei, din martie.

Ieri au ajuns în țară 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, despre care președintele Klaus Iohannis spune că sunt simbolice. La început, vor fi vaccinate cadrele medicale. Despre acest lucru, Andreea Moldovan spune că a avut surpriza ca o parte din angajații unității sanitare să evite vaccinarea. Totuși, cei care nu vor să se vaccineze momentan sunt cadrele medicale care au fost deja infectate.

Medic: Am așteptat să mă vaccinez din martie

Cât despre medicii din Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, Moldovan spune că toți se vor vaccina, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei au fost deja infectați, și au avut chiar forme grave ale bolii.

„Am bucuria că toți colegii medici au decis să se vaccineze, având încredere în acest vaccin”, a declarat Andreea Moldovan.

Cine va fi prima persoană din Brașov care se va vaccina împotriva Covid-19: Vaccinul este ca un telefon smart

Medicul a precizat că cei care sunt sceptici în privința vaccinului anti-COVID sunt cei care fac parte din personalul auxiliar. Moldovan spune că în procesul de vaccinare este foarte importantă comunicarea și exemplul personal. Din acest motiv, în spitalul pe care îl conduce au fost organizate sesiuni de informare despre vaccin.

Moldovan: Acest vaccin este ca un telefon smart

„Expresia pe care am folosit-o e că acest vaccin e ca un telefon smart față de vaccinurile pe care le foloseam până în prezent”, a spus medicul.

Pentru a oferi un bun exemplu angajaților săi, Andreea Moldovan va fi prima persoană din Brașov căreia îi va fi administrat vaccinul împotriva corona virusului.

Ea spune că a așteptat acest moment încă din martie. Aceasta consideră că vaccinarea este un moment istoric, mai ales după un an de groază.

„Sunt conștientă că suntem toți vulnerabili în fața bolii, am văzut din păcate multe forme severe de boală sau forme cu sfârșit letal pe care nu am reușit să le întoarcem din drum, din păcate”, menționează medicul.

Andreea Moldovan a mai declarat că nu îi este teamă neapărat pentru viața ei, cât îi este teamă pentru cei din jur. Din acest motiv ea consideră că este datoare să se protejeze ca să îi poată proteja pe ceilalți. „Suntem pregătiți să începem mâine campania de vaccinare la noi în spital”, a adăugat medicul.

 

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor