in

Coronavirusul face ravagii în SUA! Mii de decese înregistrate într-o singură zi

Pandemia de coronavirus face ravagii în toată lumea de când a apărut, decembrie 2019, în China. Statele Unite ale Americii încep să nu mai facă față cazurilor noi de infectare și deceselor cauzate de acest virus ucigaș.

SUA a raportat miercuri cele mai grave cifre înregistrate în ultimele șase luni. Aici au fost anunțate într-o singură zi peste 2.400 de decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus.

De asemenea, în apropierea uneia dintre cele mai importante sărbători din SUA, Ziua Recunoștinței, în SUA s-au raportat aproape 200.000 de noi cazuri de infectare într-o singură zi.

În ceea ce privește numărul deceselor, miercuri a fost cea de-a doua zi consecutivă în care în SUA s-au înregistrat peste 2.000 de decese. Ultima dată când americanii au trecut pragul de 2.000 de decese a fost la începutul lunii mai, în plină criză sanitară în SUA.

Conform specialiștilor din domeniul sănătății din SUA, țara se confruntă cu un nou focar de epidemie, aflat în fază „exponențială”, motiv pentru care, în ciuda sosirii sărbătorilor de iarnă, mai multe state au reimpus măsuri de restricție.

Thanksgiving și coronavirus

Chiar dacă Ziua Recunoștinței este una extrem de importantă în SUA, în care apropiații se reunesc în jurul tradiționalului curcan gătit, de data aceasta pandemia de coronavirus a schimbat obiceiurile.

Deși nu a interzis deplasările, Centrele Americane de Prevenire și Control al Bolilor (CDC) le-au solicitat americanilor să nu călătorească pentru această sărbătoare, în contextul în care SUA este cea mai afectată țară de coronavirus.

De la debutul pandemiei, aici au fost înregistrate peste 12,7 milioane de cazuri de infectare și 262.080 de decese.

OMS, semnal de alarmă: Fără reuniuni ample de sărbători!

Organizația Mondială a Sănătății le-a recomandat americanilor să își amâne sau să își reducă participarea la reuniunile de familie de sărbători, fiindcă numărul de noi infectări a crescut din nou foarte mult.

 „Nu este timpul pentru a găzdui niciun fel de reuniuni ample… în timpul unei pandemii, nu există un sezon al sărbătorilor lipsit de riscuri”, a declarat Jarbas Barbosa, directorul-adjunct al Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (PAHO).