in

Cu această diplomă poți primi bani de la UE! Cum o poți obține?

Într-o perioadă plină de incertitudini, numeroase sectoare de activitate se bazează pe fondurile venite de la Uniunea Europeană. Românii care vor să opteze pentru acestă oportunitate trebuie să îndeplinească o serie de cerințe.

După un an de sacrificiu în majoritatea domeniilor de activitate pentru curajoși mai există speranțe de redresare financiară. Mai exact cei care operează în sectorul agricol au posibilitatea de a se școlariza la prețuri modice pentru a avea ulterior posibilitatea să acceseze fonduri europene destinate afacerii lor.

Cursurile respective se desfășoară prin intermediul unei institutii a statului care se regăsește în fiecare județ, astfel agricultorii tineri sau cu experiență din întreaga țară le pot accesa. Instruirile au loc prin Direcțiile Agricole Judetene și au preturi extrem de avantajoase.

Astfel, pentru 400 de lei, aplicanții pot primi după câteva ore de formare profesională diploma de care se pot folosi în dosarul pe care îl vor depune spre obținerea finanțării din partea UE. Totodată, orele de instruire profesională se desfășoară în același cadru la prețul de 150 de lei.

Pentru ca desfășurarea cursurilor să nu pună în nici un fel în pericol viața participanților au fost stabilite în prealabil măsuri clare de prevenție a răspândirii noului coronavirus.

Cursurile respective sunt susținute de specialiști cu experiență notabilă în domeniu care îi vor îndruma pe agricultori să întrunească cerințele UE în cazul accesării banilor pentru afacerile lor.

Apicultori, fermieri și agricultori, toti se pot înscrie la astfel de ore în urma cărora să obțină calificarea necesară ce îi va ajuta în dezvoltarea micilor societăți pe care le dețin.

Cu această diplomă poți primi bani de la UE! Cum o poți obține?

În mai multe zone din țară cursurile au început și s-au dovedit un real succes, mulți antreprenori optând deja pentru această variantă de a învăța să aducă bani în compania lor.

Cursurile sunt realizate sub egida Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Acestea fac parte din structura pregătită pentru încurajarea tinerilor fermieri să se dezvolte în domeniul agricol.

Unul dintre cele mai lovite sectoare de activitate în 2020

Agricultura a fost lovită în acest an din toate părțile, aducându-i pe mulți dintre fermieri la sapă de lemn. Încă de la începutul anului seceta a pus pe butuci startul cultivării, fapt ce a dus în mod evident la o criză majoră în acest domeniu.

Ministerul Agriculturii s-a oferit să îi ajute financiar pe fermierii care și-au pierdut odată cu fenomenul respectiv întreaga muncă. După o anchetă tehnică și o întocmire a bilanțului celor care au avut de suferit în acest sens, fermierii urmau să își primească despăgubirile.

După o procedură complexă în acest sens abia în această perioadă, după atâtea luni, agricultorii își recuperează o parte din banii investiți.