in

Cum arată Crăciunul petrecut în pandemie de Casa Regală a Marii Britanii

Membrii familiei Casei Regale a Marii Britanii vor petrece inedit acest Crăciun.

Emoții în familia regală a Marii Britanii: Regina i-a revăzut după multe luni

Ne este mai mult decât clar că sărbătorile de anul acesta le vom petrece altfel din cauza pandemiei de coronavirus. Dacă în fiecare an eram obișnuiți să petrecem sărbătorile alături de familie și prieteni, anul acesta, puternic afectat de contextul epidemiologic, va trebui să fim mai preventivi.

Și Familia Regală a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord va petrece diferit anul acesta Crăciunul. Pentru prima dată după 40 de ani, regina și soțul acesteia nu vor mai petrece sărbătorile de iarnă așa cum o făceau în mod tradițional în fiecare an.

Pentru prima oară din anul 1980, Regina Elisabeta a II-a și soțul său vor rămâne la reședința lor din Castelul Windsor.

Cum arată Crăciunul petrecut în pandemie de Casa Regală a Marii Britanii
sursa foto: Pixabay

Palatul Buckingham a anunțat că regina și soțul său vor petrece diferit anul acesta Crăciunul.

„După ce au luat în considerare toate sfaturile corespunzătoare, regina și ducele de Edinburgh au decis să petreacă Crăciunul în liniște anul acesta la Windsor”, a declarat marți un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, citat de AFP.

Crăciun diferit și în Familia Regală a Regatului Unit

Sărbătoarea Crăciunul va fi diferită anul acesta și în Familia Regală a Reagtului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

În fiecare an, cuplul regal format din Regina Elisabeta a II-a și Ducele Filip petreceau Crăciunul la reședința lor din Sandringham, Norfolk, din estul Angliei, scrie hotnews.ro. 

Regina și partenerul său de viață își petreceau în mod obișnuit vacanța de iarnă la Sandringham. De Crăciun, de regulă, veneau în vizită și ceilalți membri ai familiei monrahice britanice. Palatul Buckingham nu a menționat până în acest moment dacă Familia Regală a Marii Britanii se va reuni cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Regina Elisabeta a II-a are 94 de ani, iar soțul acesteia, Ducele Filip, are 99 de ani, ambii fiind incluși în categoria de risc. Din motive de siguranța sănătății loc, aceștia au decis ca anul acesta să petreacă Crăciunul la reședința din Windsor. Reamintim faptul că starea de sănătate a ducelui Filip este fragilă în acest moment.

Regina și ducele s-au izolat pe toată perioada pandemiei de coronavirus, suverana Reagtului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord fiind de foarte puține ori văzută în spațiul public în această perioadă.

Regina Elisabeta a II-a a preferat ca din motive de siguranță să se izoleze și să amâne participarea la orice eveniment sau întâlnire.