in

Cutremur în această dimineață, în România. Unde s-a resimțit seismul

Un nou seism a zguduit România în această dimineaţă. Acesta este al doilea în doar 24 de ore.

Cutremur în această dimineață în România. Unde s-a resimțit seismul
Cutremur în această dimineață în România. Unde s-a resimțit seismul

În dimineaţa zilei de vineri, 20 noiembrie, în România a avut loc un nou cutremur. Mişcarea tectonică s-a produs în zona seismică activă din Vrancea şi a avut o magnitudine de nivel mic.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut o magnitudine de 2.6 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la ora locală a României 6:12:16, în zona Vrancea din judeţul Buzău.

Cutremurul nu a fost resimţit în prea multe zone, deoarece a avut loc la o magnitudine destul de mică.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 60km E de Braşov, 80km N de Ploieşti, 112km S de Bacău, 132km V de Brăila, 132km V de Galaţi, 135km N de Bucureşti, 147km NE de Piteşti, 174km E de Sibiu, 194km SV de Iaşi, 199km N de Ruse.

Cutremur în această dimineață în România. Unde s-a resimțit seismul
Cutremur în această dimineață în România. Unde s-a resimțit seismul

Trei cutremure în trei zile

Cutremurul de astăzi este doar o continuare a unui lanţ de seisme început în această săptămână. Ieri, pe data de 19 noiembrie, la ora 4.02 dimineaţa, ora României, un cutremur cu magnitudine medie s-a produs în zona Vrancea. Mişcarea tectonică a avut o magnitudine de 3,4 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 87 kilometri.

O zi înainte de acest seism, un al cutremur destul de mare s-a produs în România, însă nu în Vrancea aşa cum ne-am obişnuit, ci în Vaslui. Cutremurul a avut o magnitudine de 2.8 pe scara Richter şi s-a produs în Moldova, la o adâncime de doar 6 kilometri.

De la începutul anului şi până acum, România a fost zguduită de peste 100 de seisme. Cel mai mare cutremur a avut loc pe data de 31 ianuarie. Acesta a avu o magnitudine de 5.2 grade, s-a produs în zona  activă Vrancea şi a fost resimţit puternic şi la Bucureşti.