În Germania, țară în care locuiesc milioane de români, pandemia de coronavirus pare că a scăpat de sub control. Dacă la începutul pandemiei, Germania părea că se descurcă exemplar, acum lucrurile stau cu totul diferit.

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, Germania a înregistrat într-o singură zi peste 1.000 de decese cauzate de infecția Covid-19, conform cifrelor furnizate de Institutul Robert Koch (RKI).

Astfel, într-o singură zi, Germania a înregistrat 1.129 de decese și 22.459 de noi îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2.

Recordul anterior de decese cauzate în rândul persoanelor care au contactat virusul ucigaș a fost stabilit miercurea trecută, când au fost consemnate 962 de cazuri de decese.

Peste 32.000 de persoane din Germania au decedat din cauza Covid-19

Astfel, de la debutul pandemiei și până în prezent, în Germania au murit peste 32.000 de persoane care au fost infectate cu coronavirus.

Totuși, RKI a avertizat că cifrele din ultimele zile au fost incomplete, fiindcă autoritățile sanitare regionale nu au apucat să trimită toate datele din cauza sărbătorilor de Crăciun.

Dezastru total într-o țară în care locuiesc milioane de români! Pandemia de coronavirus a scăpat de sub control

Din cauza agravării situației cauzate de coronavirus, autoritățile germane intenționează să prelungească actualele restricții extrem de dure. Acestea ar fi trebuit să fie ridicate pe 10 ianuarie, însă Guvernul federal se gândește să prelungească măsurile dincolo de data anunțată inițial.

Cancelarul german Angela Merkel și președinții de landuri s-ar putea întâlni pe 5 ianuarie pentru a lua o decizie în acest sens.

Germania, de la exemplu, la dezastru total

La începutul pandemiei, Germania era o țară exemplu pentru toată Europa. Deși se înregistrau cazuri de infectare, aici erau extrem de puține decese. Al doilea val al pandemiei a distrus țara condusă de Angela Merkel. Sunt înregistrate zilnic mii de decese și zeci de mii de cazuri de infectare.

Din acest motiv, autoritățile din această țară au fost nevoite să ia măsuri drastice de sărbători, pentru a limita răspândirea virusului. Românii aflați la muncă în Germania au fost nevoiți să își petreacă sărbătorile departe de casă.

Colac peste pupăză, deși situația legată de pandemie nu este roz, au mai apărut și cazuri de infectare cu noua tulpină a Covid-19 care circulă în Marea Britanie din toamna acestui an.