in

Donald Trump pune în pericol America! Mai mulți oficiali din SUA îl somează să accepte că a pierdut alegerile

La începutul lunii noiembrie au avut loc alegerile prezidențiale în SUA. Atunci, Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Joe Biden, însă nu și-a asumat acest lucru.

Donald Trump, declarație halucinantă: Dacă nu eram eu președinte, n-ați fi avut vaccinul nici în următorii cinci ani

Nici până în ziua de astăzi Trump nu și-a asumat faptul că a pierdut, motiv pentru care mai mulți foști responsabili republicani privind securitatea națională a SUA îl somează pe Trump să-și recunoască înfrângerea.

Oficialii sunt de părere că prin acest refuz Donald Trump dă dovadă de atitudine periculoasă pentru instituții și nedemocratică.

Trump, criticat de mai mulți oficiați din SUA

Un grup compus din peste 100 de foști responsabili republicani din domeniul securității naționale din America solicită ca liderii Partidului Republican să denunțe refuzul lui Trump de a recunoaște că a pierdut alegerile prezidențiale care au avut loc pe 3 noiembrie.

Acest grup este compus din foști oficiali ai administrațiilor lui Ronald Reagan, George H.W. Bush, George W. Bush şi preşedintelui în exerciţiu – s-a fost format în august şi de atunci l-a susţinut în mod public pe candidatul democrat.

De asemenea, ei spun că refuzul lui Trump de a-și recunoaște înfrângerea pun în pericol democrația și securitatea națională americane.

Potrivit rezultatelor publicate de mass-media americană, Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale cu 306 voturi în colegiul electoral față de 232 câte a avut Trump. Pentru a fi ales președinte al SUA, este nevoie doar de 270 de voturi.

Trump nu își asumă că a pierdut

Președintele Donald Trump nu și-a asumat înfrângerea nici până în ziua de astăzi, deși a trecut aproape o lună de când au avut loc alegerile prezidențiale din SUA.

Oficialul american a scris de nenumărate ori pe Twitter că Joe Biden a câștigat alegerile prin fraude electorale, însă niciodată nu a adus o dovadă în acest sens.

Chiar dacă a fost sfătuit și de cei apropiați și de colegi să își accepte înfrângerea, Trump, unul dintre cele mai controversate personaje americane, nu s-a lăsat.

Cât despre refuzul lui Trump de a accepta că a pierdut, Joe Biden l-a catalogat ca fiind „jalnic”.