Draga Olteanu Matei, condusă chiar acum pe ultimul drum, cu onoruri militare
Draga Olteanu Matei, condusă chiar acum pe ultimul drum, cu onoruri militare
in

Draga Olteanu Matei, condusă chiar acum pe ultimul drum, cu onoruri militare. Ce reguli au impus autorităţile, pentru înmormântare

Una dintre cele mai strălucitoare stele ale cinematografiei româneşti, actriţa Draga Olteanu Matei va fi înhumată, la 15.30, alături de soţul său.

Astăzi este ultima zi în care actriţa Draga Olteanu Matei a mai fost cu turpul neînsufleţit, prezentă printre noi. Aceasta este înmormântată, chiar acum, cu onoruri militare, la Cimitirul „Eternitatea” din Piatra Neamț. aceasta şi-a pregătit înmormântarea cu mult timp înainte, pe când simtea că o să moară. Din acest motiv, ea a dorit să îşi doarmă somnul de veci lângă soţul său, Ion Matei.

Draga Olteanu Matei este condusă pe ultimul drum chiar acum. Slujba de înmormântare are loc la Biserica de lângă Turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ. Cortegiul funerar pleacă de la Biserică direct spre spre Cimitirul „Eternitatea” și va avea o oprire în fața Teatrului Tineretului. Ora 15.30 este ultima clipă, înainte de marea despărţire a celor dragi actriţei.

Draga Olteanu Matei, condusă chiar acum pe ultimul drum, cu onoruri militare
Draga Olteanu Matei, condusă chiar acum pe ultimul drum, cu onoruri militare

Consiliul CJSU Neamţ a stabilit o serie de reguli ale înmormântării, din cauza pandemiei

Din cauza pandemiei de coronavirus, autorităţile trebuie să facă tot posibilul să nu se creeze aglomeraţie şi nici grupuri de oameni, la înmormântare. Cei care au dorit să îi aducă un ultim omagiu au fost nevoiţi să respecte măsuri drastice.

Aşadar, La Cinema Dacia Mon Amour a fost obligatoriu ca orice persoană care intră să măsoare temperatura. Masca de protecţie a fost şi ea obligatorie, iar dezinfectarea mâinilor la intrare şi la ieşire a fost o prioritate. De altfel, cei prezenţi au intrat printr-un loc şi au ieşit prin altul, pentru a nu crea glomeraţie. În incintă, numărul persoanelor este limitat la 20, cu distanţare de minim 3 metri.

Pe Platoul Curtea Domnească au dreptul la prezenţă doar 100 de persoane. Oamenii vor purta mască până la finalul ceremoniei, iar distanţa între ei trebuie să fie tot de trei metri. Aceleaşi reguli se respectă chiar acum şi la Cimitirul Eternitatea.

Actrița Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani. Era se afla în spital de câteva zile, dar la terapie intensivă, la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie a Spitalului “Sf. Spiridon” din Iaşi. Medicii au făcut tot posibilul să o stabilizeze pe actriţă, însă corpul acesteia a cedat. Alături de ea, pe ultimul drum, s-au aflat nume mari ale teatrului şi cinematografiei româneşti.