in

E oficial! Se interzic coșurile de cumpărături în acest județ

Coșurile de cumpărături vor fi de acum interzise în acest județ.

Se renunță la coșul de cumpărături în magazine? Județul în care se va aplica această nouă regulă
Se renunță la coșul de cumpărături în magazine? Județul în care se va aplica această nouă regulă

În județul Argeș se iau măsuri din ce în ce mai stricte pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Se pare că autoritățile din județ au ajuns la concluzia că magazinele și supermarket-urile sunt principalul factor de risc în transmiterea comunitară a virusului.

Suprafețele atinse de mulți oameni sunt un factor imens de risc în ceea ce privește răspândirea coronavirusului. Din acest motiv, autoritățile din județul Argeș au luat decizia să impună măsuri în acest sens.

Coșul de cumpărături este unul din cele mai atinse obiecte din magazine. Pentru limitarea răspândirii virusului, s-a decis ca aceste obiecte să fie interzise în magazine, conform news.ro.

Astfel, începând de luni, în toate magazinele din județul Argeș utilizarea coșurilor de cumpărături sau a cărucioarelor va fi interzisă.

E oficial! Se interzic coșurile de cumpărături în acest județ
E oficial! Se interzic coșurile de cumpărături în acest județ

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeș s-au reunit, vineri, într-o ședință în care au adoptat mai multe reguli și măsuri restrictive care vor intra în vigoare de luni, 7 decembrie.

Măsurile au fost luate în contextul în care urmează o perioadă aglomerată în care majoritatea românilor fac cumpărături specifice sărbătorilor de iarnă.

Începând de luni, 7 decembrie, se va limita accesul clienților în magazine astfel încât să poată fi asigurată o distanță socială între aceștia.

Clienții vor avea acces în magazine sau supermarket-uri dacă este asigurată o distanță de minim 8mp între persoane. Pentru asta, accesul va fi permis doar cu ocuparea a maxim 30% din suprafața magazinului.

De asemenea, începând de luni, în toate magazinele și supermarket-urile din județul Argeș se va interzice utilizarea coșurilor de mănă sau a cărucioarelor.

Noile reguli și măsuri restrictive se aplică de luni, 7 decembrie. Prevederile vor fi în vigoare de luni pentru 14 zile.

De la debutul pandemiei și până în prezent în Argeș au fost înregistrate 14706 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Rata de infectare cu noul coronavirus este în județul Argeș de 4,67 la mie. În ultimele 24 de ore la nivelul județului au fost înregistrate 244 de noi cazuri de contaminări.