O țară europeană își recunoaște eșecul în gestionarea epidemiei de coronavirus. Autoritățile din acest stat admit faptul că după primul val al epidemiei restricțiile au fost relaxare mult prea devreme.

Autoritățile elvețiene recunosc faptul că au fost optimiste mult prea devreme în ceea ce privește relaxarea regulilor de protecție sanitară. Ministrul Sănătăţii, Alain Berset, a recunoscut eșecul Guvernului elvețian în mod public.

Eșec în gestionarea epidemiei. Autoritățile recunosc!

Conform AFP și Agerpres, după primul val al pandemiei de coronavirus Elveția a recurs la relaxarea normelor de protecție. Efectul s-a văzut mai târziu, în valul doi al pandemiei, când țara înregistra la un moment dat cea mai mare rată de infectare de pe întregul continent.

Primul al epidemiei de coronavirus s-a încheiat vara trecută. Eleveția a permis ca din toamnă să fie reluate evenimentele sportive care implică participarea unui număr mare de persoane. Ministrul Sănătăţii elvețian, Alain Berset, recunoaște faptul că au fost făcute erori și menționează că acestea trebuie remediate cât mai repede cu putință.

„La sfârşitul primului val, vara, aveam sentimentul că cel mai rău a trecut, (iar) aceasta a fost una dintre cele mai grave erori(…) Am fost mult prea optimişti atunci când ne-am gândit că putem relua marile evenimente în toamnă”, a declarat ministrul la postul de televiziune SRF.

Și autoritățile elvețiene sunt de părere că vaccinul anti-Covid va avea târziu efectele așteptate, timp în care valul trei al pandemiei va face și mai multe victime. Ministrul Sănătății îndeamnă ca organizațiile internaționale, cum ar fi de pildă OMS, să fie mult mai puternice astfel încât criza provocată de pandemiei să poată fi gestionată cu succes.

Epidemia în Elveția

Cu o populație de 8,6 milioane de locuitori, Elveția a raportat până în prezent un număr de 438,284 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus și 7,283 de decese. Zilnic acest stat înregistrează circa 5.000 de cazuri de infectări și aproximativ 100 de decese asociate Covid-19. După cum autoritățile acestei țări au recunsocut, Elveția a fost una din cele mai puternic lovite țări din Europa de valul doi al epidemiei de coronavirus.

În Elveția campania de imunizare în masă a populației a început la jumătatea săptămânii trecute, miercuri. Vaccinul anti-coronavirus care a fost autorizat în această țară este cel dezvoltate de Pfizer/BioNTech.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor