in

Este alertă! Cuplu regal a fost diagnosticat cu coronavirus

Coronavirusul a ajuns și la cuplul regal al Suediei.  Prințul Carl Phillip și Prințesa Sofia au fost diagnosticați cu Covid-19.

sursa foto: Pixabay

Coronavirusul a ajuns și în cuplul regal al Suediei. Prințul Carl Phillip și Prințesa Sofia ai Suediei au fost amândoi depistați cu infecție cu Covid-19.

Nu s-a stabilit deocamdată de unde au luat cei doi mebri ai Casei Regale a Suediei coronavirus.

sursa foto: blacknews.com

Prințul Carl Phillip și Prințesa Sofia se simt bine și se află în carantină, în timp ce cei doi copii ai acestora sunt în izolare, precizează serviciul de presă al Casei Regale a Suediei. Cuplul princiar prezintă ușoare simptome de gripă.

Ca metodă preventivă, urmează să fie testați pentru coronavirus mai mulți membri ai Casei Regale Suedeze.

Se vor testa pentru Covid-19 regele Carl Gustaf și regina Silvia.  Regele și regina se află în grupa de risc având în vedere că au 74, respectiv 76 de ani, conform Mediafax.

Testați pentru coronavirus vor fi și prințesa moștenitoare a tronului Suediei, Victoria și soțul acesteia.

Prinţul Carl Philip a pierdut succesiunea la tron în favoarea surorii sale

Prinţul Carl Philip al Suediei a pierdut succesiunea la tron în favoarea surorii sale mai mari, Prinţesa Moştenitoare Victoria după ce a fost schimbată legea Succesiunii.

Ducele de Varmland este singurul fiu al cuplului regal al Suediei, Carl al XVI-lea Gustaf și Silvia.

Prinţul Carl Philip al Suediei a fost Prinţ Moştenitor al Suediei timp de șapte luni, până la schimbarea legii. Ducele este al patrulea succesor al tronului Suediei.

Ducele Carl Philip are 41 de ani și este catalogat de revista „People” unul dintre cei mai sexy mebri ai familiilor regale din toată lumea. Locul întâi în clasament este ocupat de prințul Harry al Marii Britanii.

Situația epidemiei în Suedia

De la debutul pandemiei și până în prezent, în Suedia au fost diagnosticate cu coronavirus 61,576,403 de persoane. Dintre acestea, 1,442,610 au decedat și 42,606,183 s-au vindecat. Suedia a impus recent primele măsuri restrictive, abordarea țării în gestionarea pandemiei fiind cu totul diferită țară de restul Europei. În Suedia autoritățile s-au bazat în special pe responsabilitatea oamenilor, motiv pentru care epidemia a fost gestionată prin recomandări, nu prin reguli stricte.