in

Italia se întoarce de unde a plecat! Pandemia de coronavirus începe din nou să facă ravagii

Italia se întoarce de unde a plecat. Una dintre cele mai afectate țări din Europa de primul val al pandemiei de coronavirus, începe să înregistreze din nou cifre îngrijorătoare.

Începe campania de vaccinare în Europa! Țările și-au primit dozele

Italia a fost prima țară din Europa care a înregistrat cifre uriașe la începutul pandemiei de coronavirus.

Între timp, lucrurile au devenit dificile pentru toate țările, însă se pare că Italia începe din nou să înregistreze cifre îngrijorătoare.

Astfel, în ultimele 24 de ore, țara a înregistrat 993 de decese cauzate de coronavirus, cifră care depășește precedentul record negativ de 969 de decese din 27 martie.

Totodată, numărul cazurilor noi de infectare a început să scadă.

Cea mai afectată regiune de coronavirus din Italia, Lombardia, a înregistrat numai ea 347 de decese.

Italia, cifre îngrijorătoare

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în Italia au fost înregistrate în total 23.225 de cazuri noi de infectare, comparativ cu 20.709 cazuri noi și 684 de decese înregistrate miercuri.

Trebuie precizat faptul că sunt și vești bune. Astfel, numărul de cazuri pozitive a început să scadă, ajungând în prezent la 759.982.

Autoritățile italiene sunt de părere că acest număr a început să scadă datorită restricțiilor impuse de autorități pentru a combate pandemia de coronavirus.

În spitalele din Italia sunt internați 31.772 de pacienți, în scădere cu 682 comparativ cu ziua precedentă. De asemenea, a scăzut și numărul persoanelor internate la ATI cu 19, ajungând la 3.597.

Italia este prima țară afectată foarte grav de coronavirus. Ea a înregistrat de la debutul pandemiei un total de peste 1,66 milioane de cazuri de infectare, dintre care 58.038 de decese.

Italia se întoarce de unde a plecat! Pandemia de coronavirus începe din nou să facă ravagii
Italia se întoarce de unde a plecat! Pandemia de coronavirus începe din nou să facă ravagii

Situația pandemiei de coronavirus în România

Având în vedere că Italia a fost cea mai afectată țară de pandemie, iar acum numărul persoanelor internate la terapie intensivă este de 3.597, se pare că în România lucrurile nu stau deloc bine.

Deși noi am înregistrat mult mai puține cazuri de infectare decât itlienii, la ATI sunt internați în stare gravă peste 1.200 de români.

De asemenea, de la debutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 492.211 cazuri de infectări, dintre care 381.011 de pacienți s-au vindecat.

Cât despre decese, aici stăm foarte rău. Numai în ultimele 24 de ore am înregistrat 211 noi decese.

De la începutul pandemiei și până în prezent, numărul deceselor cauzate de Covid-19 în România a ajuns la 11.876.