in

Kelemen Hunor, solicitare bombă! Când vrea să se redeschidă școlile

UDMR face parte din noua Coaliție guvernamentală, alături de PNL și Alianța USR-PLUS. Astfel, liderul formațiunii, Kelemen Hunor, are câteva dorințe pentru noul an.

Kelemen Hunor, solicitare bombă! Când vrea să se redeschidă școlile

Kelemen Hunor a declarat că după învestirea noului Guvern, din care vor face parte și politicieni din UDMR, vrea ca școlile să fie deschise. Asta ar însemna undeva pe la începutul 2021.

Hunor este de părere că măcar școala primară ar trebui redeschisă,

 „Eu în continuare susțin – și probabil că vor urma aceste discuții după învestirea guvernului – vom susține deschiderea școlii, măcar școala primară, până la clasa a patra, dar eu aș prefera până la clasa a opta , să avem posibilitatea în ianuarie să redeschidem școlile”, a spus Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Liderul UDMR este de părere că cei mici, elevii până în clasa a VIII-a, au nevoie de contact permanent cu învățătorii/profesorii, fiindcă altfel nu pot înțelege elementele importante din acest an școlar.

Kelemen Hunor, solicitare bombă! Când vrea să se redeschidă școlile

Hunor contrazice specialiștii

Kelemen Hunor îl contrazice, astfel, pe coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță. Medicul militar este de părere că înainte ca unitățile școlare să fie redeschise, este nevoie de vaccinarea profesorilor și a persoanelor vulnerabile. Doctorul și-a motivat părerea spunând că, deși se cunoaște faptul că cei mici nu fac o formă gravă a coronavirusului, ei se pot infecta, pot fi asimptomatici și pot să transmită virusul persoanelor vulnerabile din familie.

Astfel, Gheorghiță a declarat că, în contextul pandemiei de coronavirus, școlile s-ar putea redeschide la începutul lunii aprilie.

Trei luni de școală online în România

La începutul lunii octombrie a anului în curs, școlile din România au fost închise. Decizia a fost luată ca urmare a exploziei cazurilor de coronavirus. Mai mulți politicieni, în special social-democrații au criticat dur decizia autorităților, spunând că elevii nu sunt în pericol din cauza virusului ucigaș.

Pe de altă parte, autoritățile spuneau că deși cei mici nu fac o formă gravă a bolii, ei pot transmite boala mai departe, la părinți, bunici și alte persoane cu care intră în contact.

Chiar și Organizația Mondială a Sănătății a avertizat guvernele țărilor să nu închidă unitățile de învățământ, fiindcă acest lucru ar afecta grav psihicul copiilor.