in

Lockdown prelungit în această țară: Crește numărul de pacienți aflați în stare gravă

Se prelungește lockdown-ul în Grecia. Decizia a fost luată recent de autoritățile elene.

Autoritățile elene au decis să prelungească lockdown-ul și măsurile restrictive aferente pe teritoriul Greciei.

Grecii vor rămâne închiși în case pentru încă o săptămână. S-a luat decizia ca măsura carantinei pe teritoriul Greciei să fie prelungită până pe 7 decembrie.

Grecia a intrat în lockdown pe data de 7 noiembrie. Măsurile restrictive trebuiau să fie valabile până pe data de 30 noiembrie, însă autoritățile elene au luat decizia să prelungească carantina pentru încă o săptămână.

Decizia a fost luată în ciuda faptului că în ultimele zile în Grecia s-a înregistrat o scădere a numărului de contaminări cu noul coronavirus.

Lockdown-ul a fost prelungit din cauza faptului că sistemul de sănătate din Grecia este sufocat de numărul mare de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Chiar dacă numărul de cazuri noi de Covid-19 a scăzut în ultimele zile,a fost observată o creștere a numărului de pacienți internați în stare gravă în spital.

Față de luna precedentă s-a înregistrat o creștere alertă a numărului de pacienți cu Covid-19 internați în stare gravă la terapie intensivă. Situația epidemiologică din țară rămâne încă gravă, spun oficialii eleni.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, Stelios Petsas, avertizează că situația epidemiei din Grecia este încă îngrijorătoare. Acesta a explicat că scopul măsurilor dure impuse de executiv este ca sistemul de sănătate să fie decongestionat.

„Există semne incipiente de reducere a numărului de cazuri de coronavirus. Dacă acest ritm descrescător continuă, presiunea asupra sistemului public de sănătate va scădea şi putem lua în considerare un plan de revenire la o anumită normalitate”, a spus Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al guvernului elen, citat de AFP și Agerpres.

Pe perioada lockdown-ului în Grecia nu vor fi deschise decât magazinele de alimente, supermarket-urile și farmaciile.

Cetățenii Greciei nu vor putea ieși din case decât pentru motive bine întemeiate.

Situație îngrijorătoare în Grecia

Chiar dacă numărul de cazuri noi de coronavirus se află în scădere, numărul pacienților care se află în stare gravă crește. Întreaga situație stârnește îngrijorări din partea autorităților.

Dacă acum o lună Grecia avea sub 100 de pacienți internați în secțiile de terapie intensivă din țară, acum numărul a crescut covârșitor de mult. În urmă cu o săptămână a fost atins pragul de peste 500 de pacienți Covid-19 internați la ATI.

De la debutul pandemiei și până în prezent în Grecia au fost raportate 99,306 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și 2,001 decese în rândul pacienților infectați. De asemenea, din totalul cazurilor diagnosticate, 9,989 s-au vindecat.