in

Lovitură sub centură pentru Florin Cîțu! PSD: E un premier fragil, emoțional

Chiar dacă președintele Klaus Iohannis încă nu a desemnat un premier, este destul de sigur că viitorul prim-ministru al țării va fi actualul ministru de Finanțe, Florin Cîțu.

Lovitură sub centură pentru Florin Cîțu! PSD: E un premier fragil, emoțional

Ca atare, social-democrații au început deja criticile la adresa lui Florin Cîțu, pe care îl numesc ca fiind „un premier fragil”.  Mai exact, Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, susține că Florin Cîțu este emoțional și comunică cel mai des pe Facebook.

Social-democratul spune că îl așteaptă pe ministrul interimar de Finanțe să prezinte proiectul de buget pentru anul 2021, fiindcă asta ar fi trebuit să facă în tot acest timp.

„Dacă ne uităm la împărţirea pe ministere şi la modul cum s-au împărţit funcţiile, observăm că USR PLUS este mai degrabă câştigătorul acestor negocieri, pentru că liberalii s-au bătut pe cele două funcţii destul de expuse public, dar care sunt şi un factor de risc – cea de premier şi cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat Dâncu.

PSD: Partidele de centru-dreapta au prelungit ciolanul

Vasile Dâncu este de părere că așa-zisele negocieri dintre PNL și USR-PLUS au fost mai degrabă „o bătălie pentru scaune”, nu negocieri propriu zise.

„E cumva româneşte să se întâmple acest lucru, doar că în această negociere s-a încălcat prima promisiune, aceea că va fi un guvern mai minimal, să zicem aşa, de criză”, a mai spus Dâncu.

Lovitură sub centură pentru Florin Cîțu! PSD: E un premier fragil, emoțional

Social-democratul este de părere că pentru a ajunge la o concluzie, partidele de centru-dreapta și-au „prelungit ciolanul”. Mai exact, Ludovic Orban a anunțat că din 15 ministere câte erau până acum, în viitorul Guvern vor fi 18. Între timp, spune Dancă, criza de sănătate devine din ce în ce mai dură.

Dâncu, critici la adresa Guvernului Orban

El critică Guvernul Orban acuzându-l că nu a avut cea mai bună gestionare a pandemiei de coronavirus și spune că dacă Ministerul Sănătății trece la alt partid, avem o lipsă de continuitate chiar în plină pandemie.

„Poate că era mai bine dacă Ministerul Sănătăţii rămânea la PNL pentru continuitate, nu neapărat pentru rezultatele ministrului Nelu Tătaru”, a mai afirmat Dîncu.

Acesta a precizat că social-democrații nu vor vota acest Guvern, la puțin timp după ce Marcel Ciolacu a spus același lucru. Mai mult, PSD este de părere că viitorul Executiv este  „o manufactură politică între cei care au pierdut alegerile”.