Majorare importantă a pensiilor în 2022 anunțată de ministrul interimar al Muncii. Raluca Turcan a venit cu anunțul așteptat de milioane de români: când și cu cât cresc pensile în 2022. Procentul a fost deja stabilit.

Majorare importantă a pensiilor pregătită pentru anul 2022 în România. Vestea a fost dată de ministrul Muncii. Raluca Turcan a venit cu anunțul așteptat de milioane de români: când și cu cât cresc pensile în 2022. Procentul a fost deja stabilit.

Ministrul Raluca Turcan a venit cu marele anunț: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2021
Raluca Turcan a venit în sfârșit cu o veste bună pentru pensionari în cadrul unui interviu pentru România TV. , că pensiile vor crește în 2022 cu cel puțin șapte procente pentru cele cinci milioane de pensionari din România. Cel mai important lucru, spun liberalii, este că de la 1 ianuarie 2022, pensiile din România vor fi indexate.

”Cel mai important lucru este că de la 1 ianuarie 2022 pensiile din România vor fi indexate. Pensiile cresc anul viitor cu cel puțin șapte procente”, a spus Raluca Turcan, pentru România TV.

Ministrul interimar mai spune că cei care sunt afectați de creșterile de prețuri și de puterea de cumpărare vor beneficia de o majorare a pensiilor prin indexare.

”De la 1 ianuarie 2022 pensiile vor fi indexate pentru că politica pe care o avem în momentul de față merge pe două paliere. Unu, pe politică pe termen scurt și aici, în această perioadă dificilă, cei care sunt afectați de creșterile de prețuri, de puterea de cumpărare, să beneficieze de o majorare a pensiilor. În același timp, pe termen mediu și lung am început deja marele proces de reformă despre care s-a tot vorbit și pentru care nu s-a făcut mare lucru și anume, să reducem inechitățile din sistemul public de pensii, să creștem pensia medie în România și în același timp să legăm pensiile de contributivitate.

A început digitalizarea pensiilor
De asemenea, Raluca Turcan mai spune că se lucrează la repararea inechităților din sistemul de pensii și la digitalizarea întregului proces.

„Am început deja să facem lucrul acesta. Ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani nu poți să ceri nimănui să facă în câteva luni. Este antisocial ca în România anului 2021, dosarele de pensii în România să stea unul peste altul în casele de pensii și în mare parte din procedurile din casele județene de pensii să se desfășoare la un nivel rudimentar. Ca atare am început procesul de digitalizare”, a mai transmis Raluca Turcan.