Marcel Ciolacu a precizat că se confirmă ceea ce a spus în luna decembrie a anului trecut atunci când liberalii și-au angajat răspunderea pe Bugetul pentru 2020 și anume că fondurile ajung doar pentru 9 luni. Spitalele au rămas fără bani, școlile au rămas fără bani, autoritățile locale au rămas fără bani!

Liderul social-democrat a precizat că rectificarea bugetară presupune tăieri uriașe de la investiții și fonduri europene, adică peste patru miliarde de lei, însă, „ca prin minune”, se găsește un miliard de euro pentru primăriile PNL.

Ciolacu: Deficitul bugetar va ajunge la 100 miliarde de lei la finalul anului

Ciolacu este convins că deficitul bugetar va ajunge la 100 miliarde de lei la finalul anului în curs, asta deși România a avut cel mai mic pachet de stimulare a economiei din Uniunea Europeană, de numai 2,5% din PIB.

„România s-a împrumutat accelerat, cu peste 25 miliarde EURO, dar nu sunt bani pentru firmele românești, nici pentru pensionari și copii, nici pentru agricultură.

Datoria guvernamentală va depăși pragul de 100 miliarde de EURO în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro! În fiecare an din următorii 10 ani”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Social-democratul mai spune că din proiecția anunțată chiar de PNL pe anul 2021, se vorbește despre o anumită scădere a deficitului cu 20 miliarde de lei, precizând că liberalii ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă la anumite întrebări care se află pe buzele tuturor românilor.

„-Mai cresc pensiile? Mai există recalcularea lor în 2021?

-Pensia minima rămâne înghețată în 2021?

-Cu cât se vor tăia salariile bugetarilor în 2021?

-Cât vor să crească TVA (incusiv la alimente, care va lovi năpraznic nivelul de trai a peste 8 milioane de români)?

-Cu cât vor majora impozitele?”- Marcel Ciolacu

Decembrie, luna alegerilor parlamentare

Reamintim că pe 6 decembrie 2020 vor avea loc alegerile parlamentare. Toți politicienii se luptă pentru a prinde un loc în parlament, însă trebuie precizat faptul că anul acesta este cu totul diferit comparativ cu ceilalți ani în care au avut loc alegeri din cauza pandemiei de coronavirus.

Politicienii nu mai pot organiza mitinguri și nu se mai pot întâlni cu votanții, tot ceea ce pot face este o campanie electorală online.

Marcel Ciolacu spune că pe 6 decembrie ar trebui să se pună STOP „acestei guvernări ticăloase și corupte”.