in

Marcel Ciolacu, declarații șocante: Vom face parte din cea mai dură Opoziție. Urmează un dezastru pentru România

Încep adevăratele lupte în Parlament! Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că formațiunea va intra în Opoziție și va fi „cea mai dură” de până acum.

Marcel Ciolacu, declarații șocante: Vom face parte din cea mai dură Opoziție. Urmează un dezastru pentru România

Mai exact, după ce s-a stabilit că PNL-USR PLUS-UDMR vor forma o Coaliție în Parlament, era de la sine înțeles că social-democrații vor trece în Opoziție. Asta a fost și intenția celor trei partide de centru-dreapta.

Cu toate acestea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor face parte din cea mai dură Opoziție de până în prezent. El spune că urmează un dezastru pentru România, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe liberalul Florin Cîțu.

PSD l-a ignorat pe Iohannis

Președintele Iohannis a chemat marți toate partidele politice la consultări pentru desemnarea unui premier. PSD-ul a fost singurul partid care a lipsit. Ciolacu spune că social-democrații nu au vrut să participe la „mascarada” făcută la adresa voturilor românilor.

„PSD, cu toate că a câştigat alegerile, prin implicarea grosolană într-o democraţie de către preşedintele României, mai ales că s-a şi antepronunţat ce doreşte şi cum şi-l doreşte pe domnul Cîţu, după cum ştim groparul economiei româneşti, în ultimul an de zile, o să intrăm în Opoziţie şi vom avea cea mai dură opoziţie pe care a avut-o până acum PSD”, a declarat Ciolacu, la Antena 3.

Liderul social-democrat a mai spus că PSD-ul va folosi toate pârghiile democratice pentru a apăra votul românilor și pentru a feri cetățenii țării de „acest dezastru care o să urmeze în România”.

Florin Cîțu, viitorul premier al țării

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marți seară, pe Florin Cîțu, în funcția de prim-ministru. El este susținut de partidele de centru-dreapta, PNL/USR-PLUS/UDMR. Guvernul va fi format atât din liberali, cât și din politicienii partidelor USR-PLUS și UDMR.

Marcel Ciolacu, declarații șocante: Vom face parte din cea mai dură Opoziție. Urmează un dezastru pentru România

Actualul ministru interimar de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat că principalul său scop este de a dezvolta România. Mai mult, liberalul a precizat că Guvernul va fi format din profesioniști, iar fiecare ministru va avea obiective clare de îndeplinit. Viitorul premier a precizat că portofoliile viitorilor miniștri vor fi monitorizate semestrial.