A apărut din nou virusul „codului Whatsapp”. Dacă accesați acest cod, toate datele, fotografiile și videoclipurile dumneavoastră vor fi transmise hackerilor. Acesta este descris ca un virus care blochează aplicația de socializare, însă de fapt, este vorba despre un mesaj cu un cod din șase cifre pe care multe persoane îl primesc. Totodată, la fel de multe persoane îl și accesează, neștiind că este de fapt un virus.

Acesta este redenumit „înșelătoria de Anul Nou”, o modalitate rapidă și foarte ușoară de a prelua controlul chat-urilor altor persoane.

Mare atenție la aceste detalii

Potrivit Mediafax, sistemul este foarte simplu și eficient. Mai exact, utilizatorul va primi un mesaj cu un cod din șase cifre. Apare ca un mesaj trimis de asistența WhatsApp, însă de fapt l-a cerut hackerul, nu cei de la WhatsApp.

Ulterior, vom primi un mesaj de la un număr necunoscut, însă, pentru a fi mai credibil, expeditorul are la profil o fotografie de-al unui cunoscut. Textul este unul simplu: „Bună, ți-am trimis un cod din greșeală, poți să mi-l trimiți înapoi?”. Bineînțeles că oamenii se vor gândi că expeditorul și-a schoimbat numărul și capătă încredere imediat.

Mare atenție! Hackerii stau cu ochii ca pe butelie pe conturile noastre de WhatsApp: Fiți atenți la aceste lucruri!

Și de aici începe totul. Odată ce  a primit codul înapoi, hackerul poate să se transforme în noi, exact ca în acel moment în care ne schimbăm telefonul și instalăm Whatsapp-ul pe unul dintre dispozitive, introducând codul de autentificare. Hackerii vor putea să ne folosească contul, să vorbească în locul nostru, însă noi nu.

Hackerii ne vânează conturile de Whatsapp!

Hackerii se bazează pe naivitatea oamenilor, fiindcă nimeni nu va solicita codul de autentificare. Odată ce a preluat controlul contului nostru, hackerul poate vedea contactele, grupurile noastre, poate să trimită mesaje prietenilor și rudelor noastre.

Hackerii se ocupă de aceste înșelătorii de multă vreme, însă în ultimele zile au revenit cu mesaje de abordare ascunse printre urări de bine. Potrivit agenției ANSVSA, foarte mulți oameni au picat în această plasă în ultimele zile.

Pentru a ne proteja de aceste înșelătorii, nu trebuie să dăm codul din șase cifre nimănui. Dacă l-am dat deja, putem să recăpătăm controlul asupra contului nostru dacă vom solicita Watsapp un nou cod.