A doua tragedie care aduce semne de întrebare și acuzații, la același spital, în mai puțin de o lună.

O fată de 21 de ani a murit după ce a ajuns la unitatea sanitară din Galați cu un abces.

Familia acuză medicii că i-au pus însă un diagnostic greșit două zile la rând, după care au operat-o de urgenţă. Era însă prea târziu, infecţia se generalizase. Doctorii sunt convinşi că au procedat că la carte. Este însă acelaşi spital unde la începutul lunii un bărbat de 46 de ani a murit de pneumonie, după ce a fost fost lăsat să aştepte 12 ore în curte.

Mihaela avea 21 de ani. Era studentă la Medicină în anul 3 și visa să devină moașă. Avea planuri mari de viitor, dar care s-au frânt brusc. Pe 28 octombrie tânăra a ajuns la Spitalul de Urgență din Galați, din cauza unor dureri la spate. Părinţii susţin că fata a aşteptat șase ore să o vadă un medic care a consultat-o din priviri.

Carmen Anghele, mama Mihaelei: I-a pus diagnosticul lombosciatică, dar vă zic, consultaţiile aşa, superficiale, doar din priviri. A întrebat-o ce te doare, şi mă lasă durerea pe picior. Bun, lombosciatică, n-a controlat-o nu nimic, nu raze, nu nimic.

În ciuda calmantelor, durerile sunt din ce în ce mai puternice pentru tânăra de 21 de ani. Însoțită de părinți, revine la spital, două zile mai târziu. Și de această dată, diagnosticul rămâne acelaşi, spun ei.

Carmen Anghele, mama Mihaelei: M-au trimis la RMN. Şi am zis, domnule doctor, dar astăzi sâmbata, unde sa gasesc eu RMN, ca astea se fac cu programare. Că nu, ca vii luni la mine si iti dau trimitere. Până luni?