Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut un anunț mult așteptat de toții românii. Ea a declarat sâmbătă seară la România TV că pensiile vor crește nu numai în 2021, dar și în anii următori, potrivit programului de guvernare al Partidului Național Liberal.

Conform oficialului din Guvernul Orban, lucrurile sunt clare, pensiile vor crește.

Ea spune că dacă liberalii au crescut pensiile și anul acesta, care a fost anul pandemiei de coronavirus, se va putea și în următorii ani.

Oficialul spune că în programul de guvernare al PNL, este subliniat faptul că liberalii își doresc să crească pensiile.

Violeta Alexandru
Sursa: Inquam photos/ Octav Ganea

Ministrul Muncii, atac la PSD

Alexandru spune că PSD a făcut o promisiune, dar nu s-a ținut de ea, pe când PNL a crescut pensiile chiar și într-un an greu.

„Am fost alături de români pentru că știm că din contribuțiile lor se alimentează bugetul din care facem plata pensiilor. Diferența dintre noi și PSD este că noi nu mințim, noi facem când spunem că facem. Când Partidul Național Liberal face o afirmatie , se ține de cuvânt și o pune in practică”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale susține că trebuie mers pe o creștere a calculării pensiilor exact așa cum a fost gândită și cum este aplicată în prezent.

Oficialul din guvern spune că ea încearcă să găsească soluții și pentru cei care au contribuit cu un stagiu complet „deci aș merge pe o abordare coerentă cu modul de calcul de până acum al pensiilor”.

Ea spune că românii știu și au văzut ce a făcut ea anul acesta.

Războiul pensiilor

Războiul acesta legat de pensii între partide nu este de ieri. Cât timp PSD a fost la Guvernare, PNL a criticat partidul că nu mărește pensiile.

Acum că suntem în campanie electorală și fiecare politician se luptă pentru un loc în parlament, toți și-au adus aminte că în România mai există și pensionari și de-odată vor să mărească pensiile.

Ce este de criticat în cazul social-democraților, este că aceștia susțin sus și tare că liberalii nu vor să mărească pensiile, deși a fost un an greu, cu multe investiții și puține câștiguri.

Pe de altă parte, atunci când PSD era la guvernare, nu era nici pandemie, nici cheltuieli uriașe în sistemul medical și cu toate astea pensiile nu au fost mărite.