in

Neașteptat! Raed Arafat a făcut marele anunț: se ridică restricțiile de noapte

Alegerile parlamentare care vor avea loc duminică, 6 decembrie, vin cu vești bune din partea autorităților. Pentru o scurtă perioadă de timp, se vor ridica anumite restricții.

Detalii importante despre noua tulpină a Covid-19! Raed Arafat a dat cărțile pe față

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat, a anunțat că în ziua alegerilor parlamentare, toți românii cu drept de vot vor avea voie să se deplaseze de duminică dimineața și până la ora 01:00.

Decizia autorităților vine în contextul în care duminică au loc alegerile parlamentare, iar oamenii trebuie să voteze.

Având în vedere că după ora 23:00 este carantină în toată țara, Arafat a decis ca această măsură să fie ridicată până la ora 01:00.

În cazul în care persoanele aflate la coadă la urnele de vot vor apuca să voteze la o oră târzie, cum ar fi 23:00, Arafat spune că le-a acordat timp să ajungă acasă.

Cum votează cetățenii din localitățile carantinate

Locuitorii zonelor aflate în carantină se vor putea duce liniștiți să voteze fără a completa vreo declarație pe proprie răspundere.

Atenție! Cei care se află în izolare sau carantină nu trebuie să iasă din casă pentru a-și exercita votul electoral, ci vor trebui să solicite urna mobilă.

Neașteptat! Raed Arafat a făcut marele anunț: se ridică restricțiile de noapte
Neașteptat! Raed Arafat a făcut marele anunț: se ridică restricțiile de noapte

De asemenea, șeful DSU a mai anunțat că în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a mai luat decizia deschiderii piețelor.

„Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului.

Duminică, 6 decembrie, zi cu emoții

Alegerile parlamentare de anul acesta se vor desfășura în condiții cu totul și cu totul speciale comparativ cu anii precedenți, din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit președintelui Iohannis, oamenii nu trebuie să se îngrijoreze că se vor infecta cu Covid-19, fiindcă au fost impuse niște reguli sanitare extrem de stricte pentru ca toți românii să fie în siguranță.

Au fost achiziționate milioane de măști sanitare, dezinfectanți și mănuși.

Fiecare partid se luptă pentru a avea reprezentanți în Legislativ, însă bătălia se dă între PSD și PNL, care în ultima perioadă au fost la cuțite mai rău ca niciodată.