Vestea tragică a decesului lui Petrică Mâțu Stoian a venit ca un trăznet, att publicul larg, cât și familia și colegii de breaslă fiind șocați de cumplita tragedie. 

Artistul urma un tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin, însă starea lui de sănătătate, însă, s-a deteriorat rapid. Tușea cu sânge, iar sâmbătă dimineață a fost transportat la Spitalul de Urgență din Reșița acolo unde s-a și stins din viață.

Trupul neînsufleţit al artistului va fi depus astăzi la Ansamblul Maria Tănase din Craiova, acolo unde deja se fac ultimele pregătiri în aşteptarea trupului neînsufleţit al artistului.

Niculina Stoican face partea din echipa de artiști care s-a ocupat de pregătirea proveghiului regretatului interpret de muzică populară.

”În cursul zilei de astăzi așteptăm să vină cortegiul funerar de la Reșița, a intervenit problema aceea cu autosesizarea și cu dosarul care se pare că va fi un dosar de cercetare și atunci lucrurile s-au decalat. Dar astăzi va ajunge la sediul Ansamblului Folcloric Maria Tănase din Craiova, aici vă așteptăm pe cei care vă doriți să vă luați rămas bun de la Petrică Mâțu Stoian.

Noi, toți colegii lui, suntem aici, pregătiți să-i onorăm mwemoria și numele așa cum se cade și cum i se cuvine și așa cum el merită. Instituția va fi deschisă toată noaptea, noi nu îl com lăsa singuri nici măcar o secundă. În cursul zilei de mâine, astăzi, îi așteptăm pe cei care doresc să își ia rămas bun”, a spus Niculina Stoican.

Niculina Stoican, în lacrimi: ”Trebuie să ne simtă și pe noi și să simtă că nu îl vom lăsa singur o secundă”

Întrebată ce pregătiri s-au făcut în curtea ansamblului Maria Tănase din Craiova, Niculina Stoican a răspuns: ”Am făcut multe pregătiri pe care nu credeam că le vom face vreodată pentru el. El, cu ceva timp în urmă, a ieșit la pensie, dar prezența lui era și fără un dosar înregistrat la resurse umane, așa că… O să vedeți, sunt foarte multe lucruri pe care le-am pregătit și pe care le dăruim nu numai instituțiie ci și nouă, ca și colegi ai lui, dar și oamenilor care vor trece pe strada pe care este instuția.

Avem pregătit un panou pe care va rula o selecție de imagini cu Petrică Mâțu Stoian, cu un fond muzical deosebit, una dintre piesele pe care toată lumea a iubit-o, cu aplauzele la final, pe care el le merită din plin. Sunt multe lucruri pe care le-am pregătiti din tot sufletul și pe care le facem pentru că asta ne-a mai rămas să facem pentru el, din păcate, doar atât”.

Unde va fi depus sicriul cu trupul neînsuflețit

”Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la sala de repetiții, pentru că este spațiu și pentru că acolo a repetat întodeauna și pentru că putem să respectăm circuitul conform legislației și situației actuale pandemice.

Noi suntem organizați cu toții, cumva va avea o gardă formată din colegii lui. De când va intra în instituţie şi până la ieşi, nu va fi niciodată singur. Ne-am organizat ca să fim lângă el, să simtă că noi îl iubim și îl prețuim, în afară de publicul, care este în mod evident, cât de mult îl prețuiește. Trebuie să ne simtă și pe noi și să simtă că nu îl vom lăsa singur o secundă”,  încheiat artista, în lacrimi.