În luna septembrie a anului în curs, în Marea Britanie a apărut o nouă tulpină a coronavirusului, despre care specialiștii spun că este mult mai contagioasă decât cea originală.

După ce noua tulpină a ajuns și în Franța, Danemarca, sau Germania, acum a apărut și în Portugalia. Mai exact, autoritățile portugheze au anunțat că noua variantă a Covid-19 a apărut pe insula Madeira.

„Prezenţa noii tulpini britanice a virusului a fost confirmată în Madeira”, a anunțat un purtător de cuvând al serviciului regional de sănătate și protecție civilă din această regiune autonomă.

Noua tulpină a Covid-19 face ravagii

Noile cazuri de infectare cu noua tulpină au apărut la persoane care au sosit recent din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, au mai spus autoritățile sanitare de pe insula.

Din acest motiv, Portugalia a decis interzicerea sosirii pasagerilor din Marea Britanie, până la sfârșitul anului. Sunt exceptate de la această măsură persoanele care locuiesc în Portugalia sau cetățenii acestei țări.

Nimeni nu scapă de noua tulpină a Covid-19! Noua variantă a virusului a apărut și în această țară

La fel ca majoritatea țărilor europene, Portugalia a dat startul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, duminică. De asemenea, primele persoane care vor fi vaccinate sunt cele mai lucrează în sistemul sanitar.

Noua tulpină a coronavirusului a apărut deja în Spania, Franța, Germania, Italia, Danemarca și Olanda. Toate cazurile au fost înregistrate la persoane care au fost în Marea Britanie sau contacți ai unor persoane care au călătorit recent în această țară.

Românii, departe de sărbători

De asemenea, un prim caz de infectare cu noua variantă a virusului a apărut și în Suedia.

De frica infectării cu noua variantă a virusului, cele mai multe țări au decis să suspende zborurile din și spre Marea Britanie, cel puțin până la noi informații legate de această nouă mutație. Momentan se știe despre aceasta că este mult mai contagioasă decât cea originală, însă nu se știe dacă boala dezvoltată poate fi letală.

Din cauza aceste noi tulpini, milioane de români au petrecut sărbătorile departe de familiile din România, fiindcă nu au putut ajunge în țară.

 

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor