SUA a anunțat primul caz de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, care circulă în Marea Britanie din luna septembrie a acestui an. Despre această mutație, cercetătorii spun că se răspândește mult mai repede.

Conform guvernatorului statului Colorado, Jared Polis, un bărbat de 20 de ani a fost infectat cu noua tulpină. Totuși, bărbatul nu a călătorit recent.

Noua tulpină a Covid-19, în SUA

„Sunt multe lucruri pe care nu le ştim despre această nouă variantă, dar cercetătorii din Marea Britanie avertizează lumea că este cu mult mai contagioasă”, a spus Polis.

În ultimele luni, coronavirusul a suferit mai multe mutații, însă cea care a speriat cel mai tare lumea este varianta descoperită în septembrie în Marea Britanie. Despre aceasta, cercetătorii spun că se răspândește cu 70% mai rapid comparativ cu cea originală. Momentan, cercetătorii nu au stabilit dacă mutațiile descoperite au un impact semnificativ de modul în care este afectată sănătatea oamenilor.

Conform specialiștilor, noua variantă a coronavirusului, numită VUI-202012/01, a suferit mutații la nivelul codului genetic. Ce este surprinzător este faptul că aceste modificări pot face virusul să se transmită mult mai rapid, spune Centrul de Control și Prevenire a Bolilor (CDC).

Nimeni nu scapă: Noua tulpină a Covid-19 a apărut și în acest stat!

Peste 20 de țări din lume se luptă cu noua variantă a Covid-19

Noua tulpină a coronavirusului a fost deja descoperită în peste 20 de țări, inclusiv Danemarca, Germania, Canada, Japonia, Franța și Italia.

Totuși, conform experților, noua tulpină a virusului nu pare să fie mai periculoasă și nu cauzează forme grave ale bolii. Însă pentru că se răspândește mult mai repede, există riscul ca spitalele să fie aglomerate în următoarele săptămâni și luni.

Conform unui studiu publicat de Public Health England, cei care au fost infectați cu noua variantă a Covid-19, nu prezintă un risc crescut de reinfectare. De asemenea, rata de mortalitate nu a fost mai mare.

De la debutul pandemiei de coronavirus, Statele Unite ale Americii au înregistrat peste 19,5 milioane de infectări și peste 338.000 de decese cauzate de infecția cu Covid-19. SUA se află pe primul loc în topul celor mai afectate țări de această pandemie.