În ciuda restricțiilor de deplasare care au fost luate odată ce Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a anunțat apariția unei mutații de coronavirus, mai multe state europene și nu numai au raportat noua tulpină.

În Suedia a fost identificat recent primul caz al unui pacient infectat cu noua tulpină de coronavirus provenită din Regatul Unit al Marii Britanii, conform news.ro. Tulpina nouă a fost adusă de un străin din Regatul Unit care venise în Suedia pentru a petrecere Crăciunul.

Conform Reuters, călătorul fusese testat pozitiv pentru coronavirus și s-a descoperit ulterior că era purtător al noii tulpini de Covid-19. Autoritățile sanitare suedeze transmit că turistul a fost plasat în carantină imediat ce a fost identificat.

O reprezentatntă a Agenţiei Sănătăţii Publice din Suedia, pe nume Sara Byfors, a precizat că pacientul se află în Sormland, în sudul capitalei Stockholm. În același timp, un inspector sanitar regional, Signe Makitalo, a explicat că nu există vreun risc ca noua tulpină a virusului să se transmită în rândul populației în ciuda faptului că mutația descoperită în Marea Britanie este mult mai infecțioasă, cu până la 70 de procente.

Noua tulpină de coronavirus a apărut în Suedia! Ce măsuri a luat statul

Noua tulpină de coronavirus

Noua tulpină de coronavirus a fost descoperită recent în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Ca măsură preventivă, mai multe state europene au hotărât să întrerupă legăturile cu Marea Britanie. Printre aceste țări se numără și Suedia, unde recent a fost descoperit un prim caz de infectare cu noua mutație de Covid-19.

Varianta de coronavirus din Regatul Unit a mai fost până acum identificată în Spania, Portugalia, Danemarca, Germania și Australia. Îngrijorările legate de această mutație sunt destul de mari ținând cont de faptul că de la depistarea acestuia în Marea Britanie rata infectărilor din țară a crescut alarmant de mult. Conform informațiilor din prezent, virusul nu este mai periculos decât varianta inițială însă este mult mai ușor transmisibilă în rândul oamenilor.