in

Noul premier, mesaj emoționant de Sărbători: Vom trece cu bine peste această perioadă!

Anul acesta, românii vor petrece sărbătorile altfel din cauza pandemiei de coronavirus. Un lucru extrem de dificil pentru români, care sunt cunoscuți în special pentru faptul că știu să se distreze.

Premierul României, despre vaccinul anti-Covid: Este un moment extrem de important

În contextul sărbătorilor de iarnă, noul premier, liberalul Florin Cîțu, a transmis un mesaj. Într-un mesaj video, Cîțu roagă românii să respecte măsurile de protecție impuse de autorități și în timpul sărbătorilor.

„Dragi români, întâmpinăm sărbătoarea Crăciunului cu speranță și încredere că vom depăși cu bine această perioadă dificilă. Vă rog pe toți în aceste zile să respectăm măsurile de protecție”, spune Cîțu.

Premierul interimar explică faptul că doar așa ne putem proteja pe noi și pe cei dragi. Cîțu aduce vorba în mesajul său și despre vaccinul anti-Covid, care va veni peste două zile în țară. Premierul spune că acest vaccin ne poate scăpa de pandemie într-o perioadă scurtă.

Florin Cîțu spune că înțelege responsabilitatea pe care i-o conferă funcția de premier și, de asemenea, știe ce așteptări au românii în ceea ce privește depășirea crizei de sănătate.

Noul premier, mesaj emoționant de Sărbători: Vom trece cu bine peste această perioadă!

De asemenea, Florin Cîțu spune că știe și faptul că românii vor o viață mai bună. Premierul liberal a mai transmis în mesajul său că doar împreună, uniți, vom trece peste această perioadă grea din viața noastră.

„Dragi români, vă doresc Sărbători fericite, atât celor din ţară, cât şi celor departe de casă, multă sănătate, bucurie, cu speranţa că vom reveni la o viaţă normală cât mai curând!”, a mai spus premierul.

Regulile obligatorii de sărbători

În primul rând, petrecerile private sunt interzise. De asemenea, este interzisă circulația în grupuri mai mari de șase persoane care nu sunt membrii aceleiași familii.

Totodată, este interzisă circulația între orele 23:00 și 05:00, cu excepția motivelor scrise în declarația pe proprie răspundere care trebuie prezentată organelor abilitate. O altă restricție este legată de programul magazinelor. Toate supermarketurile și magazinele de cartier se închid după ora 21. Singurele care rămân deschise sunt farmaciile și benzinăriile.