Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că aproape 13.800 de forțe de ordine s-au aflat pe teren în ultimele zile. Ei au verificat modul în care respectă românii măsurile sanitare înainte de sărbători. Astfel, pe 24 și 25 decembrie, polițiștii au spart peste 6.200 de evenimente.

Infractorii nu au stat cuminți de sărbători. Oamenii legii au prins în flagrant 237 de autori de infracțiuni și 11 autori ai unor fapte penale în dosare cu autor necunoscut.

De asemenea, au fost depistate 25 de persoane care erau date în urmărire: 24 la nivel național și una la nivel internațional. Polițiștii au aplicat în jur de 13:000 de amenzi în valoare totală de peste patru milioane de lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 200 de mii de lei.

Oamenii legii au tăiat în carne vie

Mai mult, forțele de ordine au reținut 522 de permise de conducere și 142 de certificate de înmatriculare.

În perioada minivacanței au avut loc și accidente rutiere, însă numărul a fost mai mic față de anii anteriori. Astfel, numărul accidentelor grave a scăzut cu 44% comparativ cu anul 2020 și cu 53% comparativ cu anul 2019.

Oamenii legii au tăiat în carne vie în ziua de Crăciun! A plouat cu amenzi pentru nepurtarea măștii sanitare

Totodată, oamenii legii au descoperit și infracțiuni cu violență, însă ca și în cazul de mai sus, numărul a scăzut considerabil. În aceeași perioadă a anului trecut, au fost înregistrate 33% de cazuri de violență, iar în anul 2018 au fost consemnate cu 38% de astfel de infracțiuni.

Mii de amenzi pentru nepurtarea măștii

De asemenea, polițiștii au verificat și modul în care sunt respectate măsurile sanitare impuse de autorități pentru combaterea pandemiei de coronavirus, alături de mai mulți reprezentanți ai Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră, ISU, polițiști locali etc. De asemenea, la verificări au participat și angajați ai ANSVSA, ANPC, dar și din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii, Transporturilor și ai autorităților publice locale.

Au fost aplicate 3.800 de amenzi în valoare de 800.000 de lei. Aproximativ 2.800 de sancțiuni au fost date românilor care nu purtau mască de protecție, 49 pentru nerespectarea distanței fizice și 40 pentru încălcarea măsurii carantinei sau a izolării.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor