in

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în toată lumea! Virusul a luat peste 1,4 milioane de vieți de pe tot globul

Pandemia de coronavirus a pus la pământ țările din întreaga lume, atât în ceea ce privește economia, cât și în privința sistemului medical. Medicii cu greu mai fac față cazurilor de infectare.

Alertă! Noua tulpină a Covid-19 a ajuns într-o țară în care locuiesc milioane de români

De la debutul pandemiei și până în prezent, aproape 60 de milioane de persoane au fost infectate cu Covid-19, potrivit cifrelor furnizate de Universitatea John Hopkins.

Mai exact, de la începutul pandemiei și până în acest moment au contactat virusul la 59.759.494 de persoane din întreaga lume.

De asemenea, numărul total al persoanelor decedate din cauza acestui virus a depășit pragul de 1,4 milioane.

Pe primul loc în  clasamentul celor mai afectate țări de pandemie se află SUA, cu peste 12.590.000 de cazuri, urmate de India și Brazilia.

Din Europa, cea mai afectată țară este Franța, cu 2.206.126 de cazuri de infectare.

Situația pandemiei în România

Nici în România lucrurile nu sunt roz în ceea ce privește situația generată de pandemia de coronavirus.

În primul rând, sistemul medical este depășit. Spitalele nu mai fac față cazurilor noi de coronavirus, iar medicii au obosit.

Zilnic la noi în țară sunt raportate între 9.000 și 10.000 de cazuri de infectare. De asemenea, peste 1.200 de pacienți infectați cu acest virus se află în stare gravă internați la Terapie Intensivă.

Specialiștii avertizează că numărul cazurilor de decese este extrem de mare, iar dacă lucrurile vor merge în aceeași direcție în continuare, decembrie va fi o lună în care „vom plânge mult”.

Restricțiile din România

În prezent, autoritățile din fiecare oraș iau propriile decizii referitoare la măsurile de restricție potrivite pentru situația din respectiva localitate.

De exemplu, sunt multe localități din județul Ilfov, precum și din alte orașe, în care s-a impus carantina, din cauza numărului uriaș de cazuri de infectare.

Totuși, autoritățile generale au luat doar câteva măsuri de restricție naționale, iar specialiștii din domeniul Sănătății, precum ministrul Nelu Tătaru și Raed Arafat susțin că momentan nu e cazul să vorbim despre o carantină națională.

Astfel, portul măștii este obligatoriu în toate spațiile, atât închise, cât și deschise.

Circulația este restricționată între orele 23:00-05:00, iar oamenii pot ieși din case doar pentru motive absolut necesare.

Școlile sunt închise.